Fotbal intern

S-a terminat cenzura! Un arbitru din Liga 1, mesaj către jucători: ”Cel mai la îndemână este a da vina”

Arbitrii români sunt tot mai contestați de cluburile din Liga 1.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 22:49
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 23:48

Din cauza numărului mare de greșeli de arbitraj, centralii din Liga 1 sunt tot mai contestați. Reprezentanții cluburilor din Liga 1 se plâng că, deși greșesc de multe ori, arbitrii nu plătesc pentru prestațiile slabe.

Mai mult, de multe ori s-a cerut ca arbitrii să ofere declarații după partide, pentru a-și prezenta opiniile despre fazele ”scandaloase” ale unor partide, CCA nu a fost de acord ca centralii să aibă intervenții publice.

Totuși, Radu Petrescu, arbitru FIFA, a oferit câteva declarații despre situația arbitrilor români, spunând că este ușor ca echipele să dea vina pe arbitraj, atunci când rezultatele nu sunt cele dorite.

"Persoanele atunci când nu îşi îndeplinesc un obiectiv caută alibiuri. Şi cel mai la îndemână este de a da vina şi de a acuza arbitrajul. Cu siguranţă şi noi am făcut greşeli importante, cu siguranţă puteam face mult mai bine, dar lucrurile nu stau chiar aşa... Repet, pentru jucători, antrenori şi conducători este la îndemână să dea vina pe arbitri.

Le transmit jucătorilor şi antrenorilor că meciurile se joacă pe teren şi să încerce pe cât posibil să îi respecte pe arbitri. Pentru că noi punem respectul la preţ foarte mare. Ultimele teme discutate la cursurile de acum au fost cele legate de simulări şi proteste. Sunt lucruri pe care jucătorii şi antrenorii le pot îmbunătăţi", a spus Radu Petrescu.

Modifică setările cookies