Reacția lui Gino Iorgulescu după ce Valeriu Iftime a tunat: "Când cineva primește 10.000 - 15.000 de euro, ar trebui să fie un mega-manager!"

valeriu iftime Gino Iorgulescu Fotbal intern Gino Iorgulescu
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Februarie 2022, 16:54
Data actualizarii: Luni 21 Februarie 2022, 17:10

Gino Iorgulescu i-a răspuns patronului de la FC Botoșani.

Mai mulți oameni din fotbalul românesc i-au criticat pe șefii LPF în contextul în care două echipe din Liga 1, Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, se află în colaps financiar, iar erorile de arbitraj s-au înmulțit. 

Liga 1 nu are deocamdată implementat sistemul VAR. Cel mai aprig contestatar al oficialilor LPF a fost în ultimele săptămâni Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani.

Gino Iorgulescu, șeful LPF, a reacționat luni, printr-un comunicat, pentru prima dată în 2021. 

"Caracterele adevărate se văd în momentele dificile. De aproape doi ani, fotbalul românesc suferă și trebuie să facă față nu doar rigorilor sportive, ci și unei pandemii care a afectat în egală măsură întreaga planetă. Tocmai de aceea revin la ideea unei solidarități pe care am simțit-o din partea imensei majorități a cluburilor și a oamenilor de fotbal față de situația amintită.

Iorgulescu, dezamăgit de Iftime

Cu mare regret spun, însă, și că m-au întristat anumite păreri. Aproape toate îi aparțin domnului Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani. Nu știu dacă vorbește fără să cunoască realitatea, lucru care i-ar putea conferi anumite circumstanțe, sau cunoscând-o, denaturează deliberat adevărul.

Îmi pare rău că a uitat atât de repede întâlnirile noastre consumate atât la Botoșani, de două ori, cu ocazia meciurilor echipei dumnealui, cât și o întâlnire la București. Și nu doar că ne-am întâlnit, cuvintele frumoase pe care mi le-a spus atunci mi-au rămas și acum în minte, la fel cum și eu apreciez energia și profesionalismul domniei sale, puse în slujba fotbalului.

Reacția șefului LPF: "Liga Profesionistă există, întreaga echipă pe care o conduc aici există și muncește!"

Dumnealui a tras un semnal de alarmă, dar a făcut-o de o manieră care nu-l onorează, generând opinii incorecte în presa de specialitate. Adevărul domniei sale nu este întreg și nu este nici măcar în folosul afacerii pe care o gestionează. Astfel de declarații riscă să afecteze imaginea fotbalului și pot antrena diminuarea drepturilor de televizare.

Liga Profesionistă există, întreaga echipă pe care o conduc aici există și muncește!  Nu face bine nimănui, niciunui club, ca nemulțumirea cuiva să fie aruncată în public înainte de a fi ridicată în Adunarea Generală sau în cadrul unor discuții informale. LPF are rolul, conform Statutului, de a organiza competiția și de a-i asigura finanțarea. Nu are și rol de a se amesteca în managementul cluburilor! Cu toate acestea, personalul LPF a asigurat consultanță managerială, financiară și juridică atunci când a fost solicitat.

Iorgulescu: "Domnule Iftime, sunteți un om inteligent"

Domnule Iftime, sunteți un om inteligent și apreciez modul în care gestionați afacerea din fotbal. Pentru că nu e ușor ceea ce faceți, sunt convins că înțelegeți cât de mult a  contat rolul Ligii în acești ani. E adevărat, două dintre cele 16 echipe trec printr-o perioadă extrem de grea și vă spun că sunt primul afectat de situația lor. Mă doare ce se întâmplă la Mediaș și Clinceni, pentru că înainte de a fi președinte al Ligii, am fost, la rândul meu, fotbalist, antrenor și conducător de club. Vorbim de două cluburi care au făcut performanță în trecut, au participat în play – off și au fost adversare puternice pentru celelalte competitoare.

Criza financiară a fotbalului nu se oprește la granițele României, Europa întreagă a suferit enorm. Sunt campionate de top care au redus considerabil sumele provenite din vânzarea drepturilor TV, noi am rezistat! Sunt cluburi mari europene care au intrat în degringoladă financiară și, implicit, sportivă. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, în România nu s-a diminuat suma din drepturile media cu un cent. E meritul partenerilor noștri, care au făcut eforturi deosebite.

Ce spune despre VAR

Domnule Iftime, nu aveți cum să nu știți și să nu înțelegeți toate aceste lucruri. Clubul dumneavoastră face parte dintre cele cu bugete bine consolidate și cu un management solid, ca mai toate celelalte din Liga 1. Să nu uitați că am preluat o competiție cu multe echipe aflate în insolvență. Pe noi, pandemia ne-a lovit necruțător. Au dispărut suporterii de pe stadioane și implicit sumele câștigate din vânzarea biletelor, marketing, contracte de publicitate, sponsorizări. Contractul rămas întreg, aici este o parte din munca Ligii Profesioniste și averea fotbalului!

Niciun sistem de alertă financiară nu ar fi putut anticipa pierderea unor resurse bănești pe care cluburile se bazaseră anterioar. Nu în ultimul rând, țin vă informez că LPF și Federația Română de Fotbal și-au îndeplinit toate obligațiile pentru implementarea sistemului VAR, acesta urmând pașii stabiliți conform înțelegerii dintre cele două foruri", a scris Gino Iorgulescu.

De unde a pornit totul: "La Ligă e un somn nesfârșit"

Iftime făcuse referire și la activitatea șefilor de la LPF,  dar și la salariul cu care sunt remunerați. "Nimeni, niciodată, n-a încercat să găsească o soluţie de a face fotbalul profitabil. La Ligă e un somn vrednic şi nesfârşit. Noi n-avem Ligă! Zero! Îmi pare rău să spun asta.

Niciodată, în opt ani, domnul preşedinte Iorgulescu n-a fost la Botoşani. Eu m-am văzut cu dumnealui în campanie. Are nişte probleme cu fiul domniei sale, dar nu contează.

Când cineva primeşte o astfel de sumă, 10-15.000 de euro pe lună, trebuie să fie un mega-manager. Ar trebui să muncească toată ziua. Eu nu cred că o face. Problemele din Liga 1 ne afectează pe toţi. Dacă electoratul doarme, e clar că din somnul raţiunii nu pot ieşi decât nişte întâmplări monstruoase“, declarase Valeriu Iftime.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!