Rapid Comisia de Licentiere FRF Viorel Duru Fotbal intern

Rapidistii au EXPLODAT dupa conferinta lui Duru: "Suntem bataia lor de joc!" Manea a dezvaluit "motivele puerile" invocate de FRF

Comisia de Licentiere din cadrul FRF a refuzat pentru al doilea an consecutiv sa acorde licenta Rapidului, iar formatia giulesteana va ramane inca un sezon in liga a doua. Nae Manea, presedintele clubului din Giulesti, a vorbit astazi despre decizia luata de Viorel Duru, spunand ca motivele invocate de acesta sunt absolut puerile.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 15:13
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 15:24

Aproape promovati in prima liga, dupa ce au reusit sa obtina inca o victorie in fata principalei contracandidate, FC Clinceni, rapidistii au fost loviti din plin de Comisia de Licentiere a Federatiei Romane de Fotbal, cea care a decis sa ii mai lase un an in Liga a II-a.

Nicolae Manea, presedintele Rapidului, a sustinut, astazi, o conferinta de presa, in care a vorbit despre masura luata de Comisia de Licentiere, dandu-i o replica lui Viorel Duru, cel care a expus si el motivele din spatele deciziei.

Fostul mare jucator al Rapidului, acum presedinte, l-a acuzat pe Viorel Duru si Comisia de Licentiere ca a judecat cu unitati de masura acordarea licentelor, acesta spunand nu doar ca Dinamo se afla in aceeasi situatie ca si clubul giulestean, insa ca CSU Craiova si FC Clinceni nu ar trebui sa primeasca licenta, regulamentul spunand ca o echipa care isi schimba numele sau locatia nu poate promova timp de 3 ani.

"Neacordarea licentei de catre onorata Comisie de Licentiere condusa de domnul onorat Duru, care a gasit de cuviinta, pentru a doua oara in doi ani de zile, ca Rapid nu poate primi licenta pentru prima liga: in primul rand vreau sa va spun ca singurul dosar de care s-a legat a fost dosarul financiar. Nu suntem singura echipa care are datorii catre jucatori. Daca un supervizor va lua toate dosarele va vedea ca nu doar Rapidul e in aceasta situatie. Domnul Duru a folosit niste cuvinte care spun totul. „Am estimat ca Rapidul nu poate sa continue in Liga”. Nu a luat in considerare ca mai avem de luat niste bani, 300.000 de euro, de la Astra. Mai sunt banii de la tv, 800.000 de euro. Niste decizii de la persoane juridice si fizice, pe care doamna administrator le are in judecata. Bani tot in contul Rapidului. Mai aveam sponsori. Dar domnul Duru a estimat ca nu putem face fata. Este o mare nedreptate si pot spune ca acest domn judeca cu doua unitati de masura. Domnul Duru ignora legile si regulile, intepretandu-le cum vrea el. in articolul 5 scrie clar ca o echipa care isi schimba numele si sediul nu poate primi licenta si trei ani de zile nu poate promova. Aceasta echipa a Clinceniului, care in mod nemeritat va lua locul nostru, care ni se cuvine, castigat in teren...in regulamentele venite de la FIFA se arata ca trebuie sa se gaseasca alte solutii. Nu stiu daca FIFA a zis sa ia aceste hotarari. Din contra, a zis: nu mai scoateti echipele care promoveaza pe plan sportiv. Ce e Rapidul pentru fotbalul romanesc? Bataia de joc?

Traim cu senzatia ca a fost ceva premeditat. Am primit hartiile de la respectiva comisie. Majoritatea motivelor invocate sunt de-a dreptul puerile. Comisia nu tine cont de banii pe care Rapidul ii are de primit. NU promisiuni, ci contracte ferme. Unul din motive spune ca Rapidul nu prezinta incredere ca surse de venit inelul publicitar de pe Giulesti, pentru ca nu am juca in Giulesti. Domnilor, bannerele respective se afiseaza oriunde am juca. Suntem bataia de joc a fotbalului romanesc si e pacat, ca suntem un brand in Romania, o echipa pentru care multi oameni sufera, am primit multe telefoane de indignare pentru decizia luata de acesti oameni. Bataie de joc. Rapidul castiga pe teren, pierde la masa verde. Eu am patit-o! Am castigat in teren, la masa verde s-a dat 3-0 pentru Timisoara. S-a schimbat FRF, oamenii. Dar mergem pe aceeasi linie. Cu ce au venit nou acesti oameni? Comisiile si domnul care le conduce iau decizii dupa bunul plac. Duru a spus ca daca U Cluj castiga la TAS isi da demisia. De ce nu si-a dat-o? Sunt momente foarte grele pentru noi. Ne-au decapitat cu aceasta decizie luata. Vom face tot posibilul sa ne aparam la TAS, speram ca macar ei sa judece corect. Daca dumneata ai sa-mi dai mie 600.000, nu trebuie sa mi-i dai? Daca promovam, luam 800.000 de la Liga. Faceti socoteala. Rapid putea sa se sustina. Domnul Duru spune ca Rapidul uita de obligatiile pe care le are si ca vor mai veni alte datorii. De unde stie ca vor mai veni datorii? Cum poate spune domnul Duru asa ceva? S-a antepronuntat si ca va trebui sa platim banii lui Codrea. De unde stie el asa ceva?", a spus Nicolae Manea.

Modifică setările cookies