Rapid Adrian Zamfir Nae Manea Fotbal intern

Rapidul NIMANUI! Zamfir cedeaza actiunile, Nae Manea anunta: "Jucatorii si suporterii au tinut clubul, asteptam investitori"

Fara licenta, Rapidul se indreapta catre dezastru. Adrian Zamfir, actionarul majoritar, a renuntat la toate functiile avute in cadrul clubului si anunta ca este dispus sa cedeze clubul.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 13:57
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 14:05

Rapidul a obtinut o victorie importanta in luna martie, cand planul de reorganizare financiara a fost aprobat de judecatorul sindic. Victoriosi in instanta, rapidistii au trait un mare soc in acest weekend, cand au fost loviti in plin de Comisia de Licentiere a FRF, cea care a refuzat sa le acorde dreptul de a evolua in prima liga.

Cu dificultati financiare, neplatiti de luni bune, jucatorii Rapidului au semnat mai multe hartii prin care au acceptat reesalonarea datoriilor, dar acest lucru nu a contat, Adrian Zamfir, principalul actionar, nereusind sa dovedeasca ca poate sustine echipa si in prima liga.

Contestat tot mai des de fani, care l-au criticat pentru faptul ca a lasat echipa de izbeliste, singurul lucru pe care l-a dorit fiind popularitatea, Adrian Zamfir a acceptat in cele din urma sa renunte la actiunile pe care le avea la gruparea de langa Podul Grant, iar Nae Manea a confirmat acest lucru intr-o conferinta de presa sustinuta astazi.

"Zamfir a cedat actiunile, asteptam investitori"

"Asa cum v-am anuntat deja de ieri, dupa ultima discutie cu domnul Zamfir, in care i-am spus ca nu mai poate sa continue in Giulesti, avand in vedere situatia dificila si complicata in care ne gasim, aseara ne-a anuntat decizia de a renunta la toate functiile detinute in cadrul Rapidului. A promis public ca va ceda actiunile asa cum le-a primit, gratuit, fara pretentii financiare.

Sunt doi oameni - de fapt, unul - care au venit ca actionari majoritari, domnul Zamfir si domnul Cristescu, care a refuzat sa ia vreo actiune, fiind doar un simpatizant al Rapidului, un om care a sprijinit cat de cat, ca un sponsor, echipa. Domnul Cristescu a facut o mare greseala vorbind in numele clubului, dar vina asta o are si presa, care a alimentat „patronul Rapidului”. Nu a fost patron niciodata. A vorbit gresit in numele echipei. A vorbit doar in nume personal. Poate a facut-o cu acordul domnului Zamfir. A spus fel de fel de lucruri fara acoperire, care s-au intors impotriva dumnealui. Exista loc pentru oameni adevarati, care iubesc Rapidul, pe care nu-i intereseaza neaparat publicitatea, care vor si care pot sa ajute Rapidul.

Din acest moment, actiunile Rapidului vor fi la indemana oricarui rapidist care va voi sa se implice, care poate ajuta clubul. Pot fi mai multi sau unul singur, noi ii asteptam. in momentul de fata, suntem doar noi, cei pe care ne vedeti aici. Domnul Moldovan, cu staff-ul lui, doamna Andronache, eu, Lucian, ca director de imagine, jucatorii... care mai au inca incredere si impreuna cu care incercam sa remediem ce s-a gresit. E din ce in ce mai greu sa spunem lucruri care sa dea sperante oamenilor si suporterilor. As vrea sa fac un apel catre acei oameni minunati care au ramas langa noi, la meciuri, care iubesc aceasta echipa dezinteresat. Le multumim si le spunem ca in continuare avem nevoie de ei. ii asteptam la meciuri in numar mare, pentru ca traversam o perioada grea. Rapidul a trait prin suporteri in ultima vreme", a spus Nae Manea.

Doar TAS ii mai salveaza

Aflati pe marginea prapastiei, cu datorii destul de mari si fara nicio sursa de finantare, rapidistii se afla in pragul dezastrului, inca un sezon in Liga a II-a insemnand si falimentul. Cu toate acestea, giulestenii inca spera ca un om de afaceri sa preia clubul, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne le va da castig de cauza, ca si in cazul Universitatii Cluj.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies