"Pentru mine e un caz rarisim!" Mihai Stoica a rămas mască după ce a văzut transformarea fostului fotbalist de la Steaua

Eric Bicfalvi Mihai Stoica Mihai Stoica - Eric Bicfalvi Rusia Ural Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Mai 2022, 18:32
Data actualizarii: Miercuri 18 Mai 2022, 18:51

A ajuns atacant din mijlocaș cu rol defensiv. Are 34 de ani și doar nouă selecții în prima reprezentativă a României.

Eric Bicfalvi (34 de ani) demonstrează că poate juca la un nivel înalt și pe alt post decât pe cel pe care s-a consacrat. 

Fotbalistul pe care Christoph Daum îl folosea la națională pe postul de mijlocaș dreapta evoluează ca atacant la gruparea rusă Ural. În fotbalul românesc, "Pictorul" lansat de Ioan Sdrobiș la Jiul Petroșani avea sarcini defensive în compartimentul median. A fost luat la Steaua în 2007 de Gheorghe Hagi însă nu a reușit să se impună. 

  • De la Jiul, în probe la Steaua a venit în 2007 și Mihai Pintilii. Actualul secund de la FCSB nu a fost oprit însă în Ghencea

"Pictorul" marcator

Drumul lui Eric în fotbalul românesc n-a fost pavat cu roze, însă transformarea sa s-a realizat în străinătate, așa cum a remarcat și de Mihai Stoica, actualul manager general de la FCSB. 

”Pentru mine e un caz rarisim. Cum un mijlocaş defensiv s-a transformat într-un tacant care să marcheze într-un campionat atât de dificil cum e cel din Rusia... Nu l-am văzut niciodată pe Eric jucând ”numărul 8”, nu mă gândeam, credeam că e închizător.

Cu limbă de moarte, când am plecat în 2007, l-am lăsat pe listă la Steaua (n.r. FCSB). El juca închizător şi cu asta l-am remarcat, că nu îşi părărsea poziţia. La un moment dat, se discuta de fundaş central Bicfalvi şi a ajuns ”număr 9”, e senzaţional, nu îmi vine sa cred”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Între 2007 și 2012, Bicfalvi a marcat trei goluri în 63 de partide pentru Steaua.

Eric Bicfalvi, constant în Rusia 

Eric Bicfalvi a înscris din nou, în weekend, pentru Ural în prima ligă din Rusia. Folosit ca vârf împins, el a deschis scorul și a stabilit apoi rezultatul final în meciul de duminică, 3-0 cu Rubin Kazan, fiind schimbat în minutul 89.

Au fost a patra și a cincea reușită în ultimele patru etape pentru Bicfalvi, care se află pe lista jucătorilor care au primit convocările preliminare la națională pentru partidele din Liga Națiunilor din luna iunie.

În acest sezon, "Pictorul" a marcat 10 goluri şi a oferit două assist-uri în 27 de etape. 

  • 1 milion de euro e cota lui Bicfalvi, potrivit Transfermarkt
  • 34 de ani are jucătorul născut în Carei 
  • 9 selecții a strâns la națională fotbalistul care a debutat în Liga 1 la Jiul Petroșani 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!