VIDEO EXCLUSIV "Normal că a clacat, e om! Dacă era extraterestru, nu claca!" Bogdan Lobonț, despre un fotbalist esențial al României 

Bogdan Lobonț a fost protagonistul rubricii INTERVIUL DE 10, de la Pro Arena. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 16:21
Data actualizarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 16:40

Naționala României a fost măcinată în 2022, an în care a retrogradat în Liga C din Nations League, și de un scandal care a surpins: informațiile cum că Vlad Chiricheș și Alexandru Maxim au intenționat să se retragă din prima reprezentativă s-au rostogolit rapid. 

Chiricheș, căpitanul naționalei, a avut în unele partide evoluții modeste, iar în spațiul social-media, dar mai ales pe stadioane a devenit ținta fanilor. Chiricheș mai fusese admonestat de suporteri și în urmă cu mulți ani, pe Arena Națională, când a răbufnit la adresa lor într-un dialog cu un reprezentant al unei televiziuni: "Discutați cu... Eu Sunt 12!", cu referire la suporteri.

Lobonț: "Am discutat cu Chiricheș"

Bogdan Lobonț, fostul mare portar al României, apropiat al lui Chiricheș, a fost întrebat de jurnalista Matilda Popa despre intenția lui Chiricheș de a se retrage din națională.

"Suporterii critică, suporterii întotdeauna critică când joacă națională... (n.r.: -A vrut să se retragă Chiricheș din cauza suporterilor). Normal că a clacat pentru că e om, dacă era extraterestru, claca? Nu! Am vorbit în aprilie cu el, ne-am văzut două zile la Sassuolo, acolo am vorbit puțin. Puțin mai mult...", a declarat Bogdan Lobonț, la Pro Arena. 

  • 75 de selecții a strâns Chiricheș la națională
  • Chiricheș nu a marcat vreun gol pentru națională
  • 32 de ani are fostul stoper de la FCSB

Liderul Vlad

Când a fost întrebat despre cine e liderul naționalei, Lobonț l-a trecut în capul listei tot pe Vlad Chiricheș, jucător la Cremonese. 

"Suntem obișnuiți cu lider de la Generația de Aur și toți avem model de lideri aceste figuri - Hagi, Popescu, Petrescu, Adrian Ilie, Lupescu. Trebuie să construim acest lider, e dificil să-i dăm titulatura unui jucător pentru că nu știm dacă poate duce pe umeri greutatea de lider. 

Dacă-ți spune cineva: 'tu ești lider, se dublează presiunea pe umerii tăi. Cu siguranță (n.r.: la actuala națională), sunt jucători care au calități să facă asta. Îl avem pe Chiri (n.r.: Vlad Chiricheș) care are o anumită prestanță la echipa națională, căpitan, număr de prezențe și campionate: Premier League și Serie A", a mai spus Lobonț, la Pro Arena. 

  • 1,8 milioane de euro e cota lui Vlad Chiricheș 
  • 30 iunie 2023 e data la care îi expiră contractul cu Cremonese
  • Pietro Chiodi e impresarul lui Chiricheș
Modifică setările cookies