"Chiricheș nu dă impresia că e un lider!" Gabi Balint propune un fundaș de fier la naționala României 

Gabi Balint Chiriches Cristi Sapunaru nationala romaniei Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 09:02
Data actualizarii: Sambata 11 Decembrie 2021, 09:24

Gabi Balint, component al naționalei la Coppa del Mondo, nu-i menajează pe jucătorii primei reprezentative. 

Voce autorizată în fotbalul românesc și unul dintre cei mai vechi analiști din peisajul media de la noi, Gabi Balint a urmărit aseară meciul Rapid - FC Argeș 2-0, din etapa a 19-a, și a l-a remarcat pe Cristi Săpunaru.

Fundașul de fier al giuleștenilor a avut din nou o evoluție exactă, iar Balint l-a caracterizat în contextul în care defensiva tricolorilor în actuala campania și-a arătat de foarte multe ori fragilitatea. 

Gabi Balint: "Săpunaru e foarte exact cu apărarea"

„Săpunaru e foarte exact cu apărarea. Ne lipsește un jucător din ăsta și la echipa națională, un jucător care organizează echipa. Nu neapărat în defensivă. Chiricheș nu dă impresia că e un lider și nu se impune așa cum o face Săpunaru”, a declarat Gabi Balint, potrivit digisport.ro. 

În vârstă de 37 de ani, "Săpun" a câștigat Europa League cu FC Porto, în 2011, după 1-0 cu Braga (Falcao '11), la Dublin.A făcut parte dintr-o echipă stelară, alături de Falcao, Hulk, Moutinho sau Alvaro Pereira, iar la final făcea turul stadionului înfășurat în steagul României. Porto era condusă de Andre Villas-Boas. 

Cristi Săpunaru a adunat 36 de selecții la echipa națională a României. Ultimul meci pentru prima reprezentativă pe care l-a disputat fundașul a fost cu Malta, în campania de calificare pentru Euro 2020, când tricolorii au câștigat cu 4-0.

De ce nu mai vrea Săpunaru să vină la națională

Săpunaru a explicat pe larg de ce nu mai e interesat de prima reprezentativă. În urmă cu cinci luni, căpitanul Rapidului puncta pe larg câteva idei care au condus spre decizia sa.

„Sunt o grămadă de jucători tineri care vor să se afirme și trebuie să joace pentru echipa națională. Dacă mă mai duc eu, se mai duce și Tamaș, ăștia mici ce fac? Să demonstreze. La naționala Italiei nu s-a pus problema să vină copiii de la tineret să vină și să joace. La noi a fost o problemă națională.

Au fost niște rezultate extraordinare la echipa națională de tineret, au scos oamenii în stradă, au fost zeci de mii de oameni după ei în Italia. Dar poți lua echipă de la tineret și să o pui la naționala mare? Poate să facă cineva chestia asta? Nu ai cum. Trebuie să ai un schelet pe care să construiești echipa națională. Când m-am dus la echipa națională mă uitam la Mutu și Chivu ca la Dumnezeu. 

Lumea are o idee preconcepută. Hai să luăm ce e bun tânăr, să băgăm acolo. Nu e așa. Cel tânăr trebuie să învețe de la cineva, trebuie să o fure de la cineva. Meseria asta o inveți jucând, dar trebuie să te învețe unul mai bătrân. 

Am renunțat că nu are rost să mă mai duc la echipa națională, fiind acești tineri talentați și foarte buni, care o să aibă o viață mai lungă în fotbal. Să mă duc eu la națională pentru 2-3 meciuri. Cu mine nu a vorbit nimeni până să mă retrag și după ce m-am retras. Nu a venit să spună niciunul: 'Bă, mai vrei să vii? Mai poți să ajuți? Poți să mai joci?'. Cu mine nu a avut nimeni nicio discuție”, a explicat Cristi Săpunaru, într-un interviu pentru Gsp.ro, acordat în luna iulie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!