Campionatului Mondial din 2030 Portugalia Spania Ucraina Fotbal extern

OFICIAL Ucraina și-a depus candidatura pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2030 cu Spania și Portugalia! Anunțul făcut de iberici 

Campionatul Mondial din Qatar urmează să înceapă, iar țările deja au început să își depună candidaturile pentru găzduirea celui din 2030. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 15:50
Data actualizarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 15:52

Campionatul Mondial din 2026 urmează să fie găzduit de 16 orașe din trei țări din America de Nord: Canada, Mexic și Statele Unite ale Americii. Pentru Mondialul din 2030, țările interesate au început să își depună candidaturile, iar marea surpriză o reprezintă Ucraina. 

Spania și Portugalia și-au anunțat intenția de a candida la găzduirea Campionatului Mondial din 2030, iar surpriza o reprezintă Ucraina, care se află în plin război cu Rusia. Cu toate astea, cele două țări iberice au acceptat să o incorporeze și pe Ucraina în candidatura pentru Mondialul din 2030, pregătind un proiect cu totul special. 

Spania și Portugalia, gata să găzduiască Mondialul din 2030 împreună cu Ucraina 

Federația Spaniolă de Fotbal a publicat un comunicat în care a anunțat candidatura alături de Portugalia și Ucraina. 

„Proiectul aspiră să devină sursă de inspirație pentru societate, prin intermediul fotbalului, cu un mesaj transformativ de solidaritate și speranță. Federația Regală Spaniolă de Fotbal și Federația Portugheză de Fotbal au incorportat Federația Ucraineană de Fotbal în candidatura iberică pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030. Propunerea beneficiază de sprijinul necondiționat din partea UEFA, într-un proiect global, ce transformă fotbalul european într-o situație excepțională. 

Luis Rubiales și Fernando Gomes, conducătorii federațiilor spaniole și portugheze, înțeleg că nu există nimic mai bun decât un Campionat Mondial care să transmită un mesaj că va servi drept sursă de inspirație în viitor. Cu sprijinul lui Aleksander Ceferin, candidatura iberică incorporează federația condusă de Andriy Pavelko pentru a construi „poduri” și pentru a proiecta un mesaj de unitate, solidaritate și generozitate din partea întregului fotbal european. 

Candidatura întărește legăturile cu Europa, generând speranțăși aducând materiale de reconstruție ucrainenilor, care și-au exprimat mândria și recunoștința de a face parte din acest proiect. Sosirea Ucrainei nu alterează harta deja stablită: Spania își menține cele 11 stadioane și Portugalia va continua cu trei”, se arată în comunicat

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!