VIDEO EXCLUSIV Victor Pițurcă, avertisment public pentru doi tricolori: "Să nu cumva să facă greșeala asta!"

Fostul selecționer Victor Pițurcă a vorbit la emisiunea Ora Exactă în Sport despre ultimele rezultate ale naționalei României.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Septembrie 2022, 19:49
Data actualizarii: Marti 27 Septembrie 2022, 19:49

Printre altele, Pițurcă a subliniat că nu este de acord sub nicio formă cu retragerile de la echipa națională și a ținut să le transmită un avertisment public lui Vlad Chiricheș și Alexandru Maxim, doi dintre jucătorii despre care s-a zvonit în ultima perioadă că ar vrea să apeleze la această strategie.

Victor Pițurcă: "Le transmit lui Chiricheș și Maxim să nu cumva să facă greșeala să se retragă de la echipa națională"

Victor Pițurcă este selecționerul cu care cei doi jucători au debutat la naționala României, iar antrenorul explică motivele pentru care Alexandru Maxim, mijlocașul lui Gaziantep, ar lua în calcul retragerea. 

"Pe Maxim îl cunosc foarte bine, eu l-am dus la echipa națională. E un băiat extrem de inteligent, un caracter foarte frumos. Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat, dar eu cred că faptul că nu a jucat când a fost adus și faptul că rezultatele slabe au făcut ca mass-media, suporterii să-l jignească. Așa s-a întâmplat.

Nu mai vorbim de Chiricheș... cât l-a jignit presa. De aici vine și reacția suporterilor. Primul vinovat e Vlad Chiricheș. Dacă greșește o pasă, se primește gol, în următorul meci tot el e pus la zid.

Îi cunosc bine pe amândoi, cu mine au debutat la echipa națională. Sunt jucători foarte valoroși, jucători cu un caracter solid. Eu le transmit prin intermediul vostru să nu cumva să facă greșeala să se retragă de la echipa națională. 

Uitați-vă la Gabi Tamaș. El spune: 'Dacă eu sunt chemat, vin și joc'. El așa a fost toată viața. Dacă avea întindere, el intra și juca, era incredibil", a spus Victor Pițurcă, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Vlad Chiricheș (75 de meciuri la naționala României) a fost convocat pentru ultima acțiune, însă nu a putut veni din cauza unei accidentări de ultim moment.

Alexandru Maxim (57 de meciuri, 7 goluri) nu a fost convocat de Edi Iordănescu pentru partidele din luna septembrie. Întrebat dacă mijlocașul a refuzat naționala, selecționerul nu a oferit un răspuns clar.

Modifică setările cookies