VIDEO EXCLUSIV Întrebat despre liderul naționalei, Bogdan Lobonț a dat trei nume

Lobonț a strâns 85 de selecții la naționala României. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 12:40
Data actualizarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 13:37

Bogdan Lobonț, fostul mare portar al României, a fost invitat la INTERVIUL DE 10, de la Ora Exactă în Sport de la Pro Arena. Până în iulie selecționer la reprezentativa Under 20, Lobby s-a consacrat în România la Rapid, apoi a devenit faimos jucând pentru Ajax Amsterdam, Fiorentina sau AS Roma. 

Hunedoreanul în vârstă de 44 de ani a abordat în cadrul interviului și o temă care mereu persistă la naționala României: absența unui lider, care să se impună prin atitudinea sa, să fie respectat și să transmită forță în momentele în care echipa capotează. 

Lobonț și profilul liderului la o națională

Întrebat cine ar putea fi liderul naționalei lui Edi Iordănescu, Bogdan Lobonț a dat trei nume și a pedalat pe ideea că un lider trebuie construit. 

"Sunt jucători peste tot, trebuie mers după ei și căutați. Avem o țară mare - jucătorii de azi nu sunt la cel mai înalt nivel - cum spune media. Ce trebuie să fac și cum trebuie să fac pentru a ajunge la cel mai înalt nivel? Trebuie făcut un brainstorming și despicat firul în patru și găsit soluții.

Suntem obișnuiți cu lider de la Generația de Aur și toți avem model de lideri aceste figuri - Hagi, Popescu, Petrescu, Adrian Ilie, Lupescu. Trebuie să construim acest lider, e dificil să-i dăm titulatura unui jucător pentru că nu știm dacă poate duce pe umeri greutatea de lider. 

Dacă-ți spune cineva: 'tu ești lider, se dublează presiunea pe umerii tăi. Cu siguranță (n.r.: la actuala națională), sunt jucători care au calități să facă asta. Îl avem pe Chiri (n.r.: Vlad Chiricheș) care are o anumită prestanță la echipa națională, căpitan, număr de prezențe și campionate: Premier League și Serie A. 

Apoi e Nicușor Stanciu. Din urmă poate veni un Răzvan Marin. El e în centrul terenului, joacă la mijlocul terenului. E ca balanța, un lider trebuie să fie chilibrat", a declarat Bogdan Lobonț, într-un interviu acordat jurnalistei Matilda Popa, de la Pro TV și Pro Arena. 

Lobonț, în primul 11 al lui Maxwell

Într-un interviu acordat anul trecut, fostul coleg al lui Lobonț de la Ajax, brazilianul Maxwell, îl includea pe hunedorean într-o formulă-tip. 

"O să îl aleg pe Bogdan Lobonț. Dădea foarte mare încredere liniei de fund, lucru foarte important. Mai mult, era incredibil de rapid. Ținuta lui era ca o armă, era o prezență importanta în poartă. Țipa încontinuu și își așeza apărarea. Un caracter adevarăt! Era plin de energie și în afara terenului", a spus Maxwell despre Lobonț, pentru site-ul oficial al lui Ajax.

Modifică setările cookies