Tragedie in fotbalul romanesc! A murit Nicolae Tilihoi, fosta mare glorie a Craiovei Maxima | UPDATE: Mangia si Craioveanu, intre primii care au mers sa depuna un ultim omagiu

Nicolae Tilihoi, fosta glorie a Craiovei Maxima, a incetat din viata la 61 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Martie 2018, 10:28
Data actualizarii: Duminica 25 Martie 2018, 16:05

UPDATE 15:30 Toti fostii mari fotbalisti ai Olteniei s-au adunat pentru a-i aduce ultimul omagiu lui Tilihoi, colegul lor din aparare. Sorin Cartu a ajuns si el la biserica.

UPDATE 15:00 Ilie Balaci, Negrila si Ungureanu, fosti colegi ai lui Nicolae Tilihoi in marea echipa a Craiovei, au mers si ei pentru a depune un ultim omagiu.

UPDATE 14:00 Devis Mangia, antrenorul Craiovei, Marcel Popescu, presedintele clubului, si fostul mare jucator Gica Craioveanu au fost printre primii care au mers sa depuna un ultim omagiu la capataiul lui Nicolae Tilihoi, la biserica Sfintii Apostoli din Craiova.

Jucatorii nationalei ar putea merge si ei, la revenirea in tara, pentru a depunde o coroana de flori in memoria fostului mare jucator.


Nicolae Tilihoi, fost fundas al Craiovei Maxima, a incetat din viata la doar 61 de ani. El a murit in aceasta dimineata, dupa o lupta de trei ani cu o boala grea, anunta cotidianul Gazeta Sporturilor.

Tilihoi a fost unul dintre oamenii de baza ai celei mai mari echipe a Craiovei. El a jucat in Banie intre 1976 si 1987, facand pereche cu un alt fotbalist regretat, Costica Stefanescu.

Nicolae Tilihoi a fost dublu campion al Romaniei si a cucerit patru Cupe ale Romaniei, bifand 294 de meciuri in Liga I.

Cu Tilihoi in echipa, Craiova a jucat in sferturile Cupei Campionilor, pierzand cu 1-3 la general in fata lui Bayern Munchen, in 1982.

In 1983, Craiova Maxima, cu Tilihoi, Stefanescu, Negrila, Ungureanu, Balaci, Camataru si celelalte glorii ale fotbalului oltean, a jucat in Cupa Uefa si le-a scos pe Fiorentina, Bordeaux si Kaiserslautern, inainte sa fie invinsa in semifinale de Benfica.

Nicolae Tilihoi a jucat si de 10 ori pentru echipa nationala a Romaniei.

Dupa retragerea din fotbal, fostul jucator al Craiovei a antrenat pentru o foarte scurta perioada. In 1993, el a stat cateva luni pe banca echipei Electroputere Craiova.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies