"Asta e momentul in care fotbalul din Romania s-a terminat, acum e doar un trucaj!" Scandal monstru dupa neacordarea LICENTELOR

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 10:46
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 12:26

Rapid Bucuresti si Gloria Bistrita nu au primit licenta de participare in sezonul viitor al Ligii I, in ciuda faptului ca formatia giulesteana si-a asigurat in mare parte promovarea pe cale sportiva. Aflati intr-o situatie financiara dificila, rapidistii au primit o lovitura grea din partea Comisiei de Disciplina, insa Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timisoara, ridica o alta intrebare: "Daca Dinamo si-a declarat insolventa si a recunoscut public ca nu are bani pentru a se sustine financiar in sezonul viitor, cu ce unitati de masura a judecat Duru?"

Marian Iancu: "Burleanu sa ne explice public de ce Dinamo, dar nu si Rapidul"

"In dosarul de licentiere trebuie sa faci dovada sustenabilitatii activitatii din surse proprii pentru anul competitional viitor. Acel dosar este analizat de Comisia de Licentiere si zice asa: "Am estimat pentru Rapid ca nu are capacitate financiara, am estimat pentru Dinamo ca are capacitatea financiara pentru activitatea financiara necesara". Apoi vine Dinamo si zice ca nu are aceasta capacitate decat daca este sustinut de legea insolventei. Care sunt unitatile de masura? Cum judeca domnul Duru? Asa dispar echipele, asa dispare traditia! Eu asteptam sa promoveze Rapidul, dar unul ca mine nu mai este tentat sa investeasca in fotbal dupa asa ceva!

Dinamo a procedat corect, dar de ce Dinamo a primit licenta si Rapidul nu?! De ce?! Avem dovada clara in fata, iar domnul Burleanu trebuie sa ia act si sa intrebe public, sa explice de ce se taie cu unitati de masura inegale! Este pentru prima data cand avem dovada publica, prin gestul curat facut de Dinamo, care a recunoscut ca nu are surse interne pentru a-si asigura finantarea.

Dinamo si-a recunoscut incapacitatea, nu mai e nimic de zis. Asta e momentul in care s-a terminat fotbalul. In Romania nu mai avem fotbal, avem un trucaj continuu, nu se mai poate asa ceva!

Noi nu facem analize, nu suntem economisti, trebuie sa ramanem in plan sportiv. Vrem sa intelegem de ce Rapidul nu primeste licenta, Dinamo da, insa tot Dinamo vine si zice ca nu se poate finanta.

Cum a estimat Duru ca Dinamo este sustenabila? Poate la Rapid e corect, poate nu, dar la Dinamo cum s-a judecat, daca a intrat in insolventa? La Dinamo sunt creditori care vor lichidare, Dinamo nu trebuie sa inregistreze nicio pierdere. Dinamo a recunoscut indubitabil, si prin insolventa, si prin declaratii.

Vreau sa vad, vreau sa explice Burleanu, pentru ca viitorii investitori sa nu mai fie trasi pe sfoara si sa nu se mai confrunte cu opozabilitatea unora care sunt ostili fotbalului. Au disparut Timisoara, Craiova, Pitestiul! De ce iese Porumboiu din fotbal? Stim cu totii foarte bine.

La unii se dau licente pe estimare pozitiva si negativa. Ii cer in mod public lui Burleanu sa explice acest lucru.

Viorel Duru este cureaua de transmisie a lui Mircea Sandu, este una dintre parghiile lui. Daca nu a gresit, trebuie sa vina sa explice cum a gasit de cuviinta ca Dinamo este sustenabila. Nici nu vreau sa-mi consum neuronii pe alte teme, sa-mi explic ce au ei cu Rapidul.

Ei au folosit termenul <<estimare>>, adica e liberul arbitru, au taiat ei cum au vrut. Nu a existat nicio regula, totul se face pe estimari.

Cum ai putut sa decizi asa ceva, inseamna ca esti incompetent si trebuie sa pleci", a spus Marian Iancu la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro

Modifică setările cookies