Liga 1 clasament penalty Serie A Fotbal intern Liga 1, la egalitate cu Serie A! Din ce punct de vedere se aseamana campionatul din Romania si cel din Italia!

Liga 1, la egalitate cu Serie A! Din ce punct de vedere se aseamana campionatul din Romania si cel din Italia! 

Campionatul din Romania este in top in ceea ce priveste numarul mediu de penalty-uri acordate in raport cu minutele de joc. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Iunie 2020, 18:26
Data actualizarii: Luni 15 Iunie 2020, 18:30

Liga 1 ocupa a 5-a pozitie in clasamentul intocmit de CIES, in care lider este campionatul Poloniei.

Potrivit studiului realizat de Observatorul pentru fotbal, in Polonia se ofera cate o lovitura de la 11 metri la fiecare 230 de minute de joc. Campionatul Ucrainei ocupa locul 2, cu cate un penalty acordat la fiecare 231 de minute, in timp ce prima liga din Serbia completeaza podiumul, cu cate o lovitura de la punctul cu var la fiecare 233 de minute.

Pe locul 4 se afla Super Liga turca, cu un penalty la fiecare 238 de minute. 

In Liga 1, campionat aflat pe locul 5, se acorda lovituri de la 11 metri la fiecare 249 de minute jucate, competitia din Romania fiind la egalitate cu Serie A. 

In ceea ce priveste cluburile din Europa, lider la numarul de penalty-uri acordate este Steaua Rosie Belgrad, cu cate o lovitura la fiecare 209 minute, la polul opus in clasament fiind Burnley, care primeste un penalty la fiecare 2.363 de minute. 

La nivelul Ligii 1, FCSB si Craiova sunt echipele cu cele mai dese lovituri de la 11 metri (una la fiecare 290 de minute).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!