Fotbal intern

Gigi Becali a primit vestea! Ce decizie a luat DNA în cazul în care patronul FCSB era acuzat de spălare de bani

Becali a primit răspunsul în cazul dosarului în care era acuzat, alături de nepotul său, Vasile Geambazi, de spălare de bani.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 16:43
Data actualizarii: Miercuri 06 Octombrie 2021, 16:49

În urmă cu aproximativ doi ani de zile, DNA îi bloca toate conturile lui Gigi Becali și îl acuza pe acesta de spălare de bani. Se pare însă că procurorii nu au reușit să găsească suficiente probe pentru a trimite dosarul în judecată, așa că acesta a fost clasat.

Într-un comunicat al DNA, publicat de către Newsonline, se arată că dosarul a fost clasat din lipsă de probe.

„Din analiza aspectelor cercetate cu privire la infracțiunile pentru care s-a efectuat urmărirea penală, nu au rezultat probe suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că cei doi oameni de afaceri ar fi dobândit sau folosit despăgubirea supraevaluată fraudulos din dosarul A.N.R.P. cu vinovăția prevăzută de lege.

Anterior, la data de 04 noiembrie 2020, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a evaluatorului desemnat de Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P), pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, cu consecințe deosebit de grave”, se arată în răspunsul Direcției Naționale Anticorupție.

Gigi Becali și Vasile Geambazi au fost acuzați de procurori că ar fi mărit artificial prețului unui teren din Voluntari pentru a primi despăgubiri mai mari de la stat.

Super-lovitură dată de Gigi Becali! Tranzacția care îi aduce 30 de milioane de euro în conturi

Gigi Becali a încheiat o afacere care îi aduce o sumă importantă în conturi.

Patronul FCSB-ului este deja cunoscut pentru transferurile pe sume considerabile de bani pe care le face, Dennis Man și Olimpiu Moruțan fiind două dintre cele mai recente exemple, dar și pentru afacerile din afara zonei sportive. Becali încasează sume importante de bani din vânzarea terenurilor pe care le deține, iar recent a mai dat o lovitură.

În cea mai recentă tranzacție în care a fost implicat, Becali a vândut un teren de 13 hectare pe care îl deținea în zona Pipera, iar în schimbul lui a primit 30 de milioane de euro, informează profit.ro. Un dezvoltator imobiliar a fost cel care a achiziționat terenul finanțatorului de la FCSB. H4L Development mai deținea 15 hectare în zona respectivă și are în plan construirea unui complex de 1 200 de apartamente.  (Mai multe detalii AICI!)

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies