Gică Hagi are spatele asigurat: „Ar trebui să fim mai atenți la declarații! Dănuț Lupu nu are deloc dreptate”

Gica Hagi Danut Lupu Gica Popescu Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Februarie 2023, 20:33
Data actualizarii: Sambata 18 Februarie 2023, 20:32

Gică Popescu a vorbit despre declarațiile pe care le-a făcut Dănuț Lupu la adresa lui Gică Hagi.

Fost internațional român cu 14 meciuri la națională, Dănuț Lupu a făcut recent câteva declarații care au stârnit un val de reacții, evidențiind că nu este de acord ca legendarul fotbalist, Gică Hagi, să fie numit „Rege”.

Gică Hagi are spatele asigurat: „Ar trebui să fim mai atenți la declarații! Dănuț Lupu nu are deloc dreptate”

Antrenorul Farului i-a răspuns glorios, iar Gică Popescu, președintele clubului de la malul mării a vorbit despre conflictul respectiv și a punctat faptul că Dănuț Lupu nu are deloc dreptate cu ce a spus.

„Dănuț Lupu a fost un jucător talentat, cu niște calități incredibile. Ar fi putut să joace la cluburi dintre cele mai importante din Europa. Nu a făcut-o, el știe de ce. Eu cred că noi, foștii jucători, ar trebui să fim mai atenți când facem astfel de declarații. Să existe mai mult respect, pentru că nu noi așezăm un jucător acolo unde credem noi, ci istoria îl așează. 

Performanțele pe care le-a avut Hagi în fotbalul românesc, la echipa națională, la echipele de club. Este singurul jucător român care a jucat la cele mai importante echipe din Spania, Real Madrid și Barcelona. Eu am jucat cu el la Barcelona, știu cât de apreciat a fost. Nu cred că are deloc dreptate Dănuț. Cel mai important e să realizăm că astfel de declarații fac rău fotbalului. Generația noastră a dat întotdeauna dovadă de respect între jucători. 

E păcat ca lumea să vorbească o săptămână întreagă despre astfel de declarații. Nu știu de ce ar avea nevoie Dănuț să facă astfel de declarații. Nu el, nu eu, nu voi, nimeni nu poate să îl așeze pe Hagi sau pe mine, pe Dan Petrescu, Lupescu, Dorinel Munteanu sau pe oricare dintre noi acolo unde considerăm noi că ar trebui să fie, ci istoria”, a spus Gică Popescu, potrivit Digi Sport.

Cariera impresionantă a lui Gică Hagi

Impresionanta carieră a lui Gică Hagi a început la Farul Constanța, în 1982. ”Regele” ajungea în București în 1983, la Sportul Studențesc, iar trei ani mai târziu prindea transferul carierei, la Steaua, proaspăta campioană a Europei, cu care a și câștigat Supercupa Europei în fața celor de la Dinamo Kiev (Hagi marca atunci golul victoriei).

În 1990, Real Madrid îl cumpăra pentru 4,3 milioane de euro, iar Hagi devenea primul și singurul român care a jucat în tricoul formației de pe ”Bernabeu”!. Au urmat ”Brescia Romena” condusă de Mircea Lucescu, Barcelona și Galatasaray.

În Turcia, Gică Hagi a avut cele mai mari performanțe din cariera de fotbalist. A câștigat, alături de Galatasaray, de patru ori consecutiv titlul în Super Lig, dar și o Cupă, două Supercupe, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!