FOTO ȘI VIDEO "Cel mai bun răspuns pentru Dănuț Lupu!". Val de comentarii după postarea lui Gică Hagi

Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 16:47
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 16:46

Dănuț Lupu (55 de ani) a provocat o mulțime de reacții în rândul microbiștilor după ce a afirmat că nu îl poate considera "Rege" pe Gheorghe Hagi (58 de ani).

Într-o emisiune la Fanatik, Lupu a spus că "Hagi nu a jucat la Real Madrid și Barcelona, ci a făcut parte din lot", iar golgheterul all-time al României "a jucat doar la Galatasaray și la echipa națională"

"Cel mai bun răspuns pentru Dănuț Lupu!". Val de comentarii după postarea lui Gică Hagi

Fostul campion cu Dinamo și Rapid a adăugat că, în viziunea sa, "Hagi a fost unul unul dintre primii 3-4 fotbaliști ai României, dar nu primul", iar "pe Hagi îl bag la restul, după Dobrin".

La două zile după declarațiile lui Dănuț Lupu, pe pagina de Facebook a lui Gică Hagi a fost postat un clip dintr-un meci Real Madrid - Athletic Bilbao 5-0, disputat în urmă cu exact 31 de ani.

Cu numărul 10 pe spate, Hagi reușea să marcheze primele trei goluri ale lui Real Madrid în partida de pe "Santiago Bernabeu", toate cu piciorul stâng. Unul din cădere, din interiorul careului, unul cu o execuție spectaculoasă, din prima, și încă unul cu un șut puternic de la distanță.

Postarea lui Hagi a strâns, pe lângă numeroase aprecieri, și o mulțime de comentarii ale unor fani care consideră că video-ul postat este un răspuns perfect pentru Dănuț Lupu.

Câteva dintre comentariile fanilor:

 • "Să vadă domnul Lupu!!"
 • "Cel mai bun răspuns pentru ”cunoscătorii” care nu mai contribuie cu nimic la fotbal, dar stau prin emisiuni și își dau cu părerea."
 • "Sper să vizioneze și Dănuț Lupu acest clip! Who's the king?!"
 • "Ăsta este răspunsul pentru Lupu"
 • "Bun! Să vadă și Dănuț Lupu!"
 • "The Best! Dănuț Lupu era născut în 1992"
 • "Un jucător care are respectul întregii lumi, mai puțin al propriei lumi"
 • "Ar fi vrut și Lupu sa fie în lotul Realului sau al Barcelonei"
 • "Măi fraților, a fost numărul 10 la Real Madrid ? A fost, asta spune totul. Până să mai avem unul ca el, va trece foarte mult timp"
 • "Cu dedicație pentru Lupu!"
 • "Aceste goluri le-a văzut și domnul Lupu, marele fotbalist? Ar fi bine să facă tot posibilul să le vadă"
 • "Regele fotbalului românesc! Mai aberează unii din lipsă de atenție, sa mai iasă din anonimat..."
 • "Cel mai bun răspuns pentru 'domnul' Lupu! A uitat că pe vremuri nr. 10 era dirijorul echipei și nu oricine putea sa obțină acest număr! Felicitări pentru ce ați făcut și faceți în continuare! Vorba dumneavoastră, MERITAȚI STATUIE!!!"

Dănuț Lupu: "Lumea să nu îmi impună că Hagi e 'Regele'. La Real Madrid și Barcelona nu a jucat, ci a fost în lot"

Lupu (14 meciuri la naționala României), campion cu Dinamo (1990) și Rapid (1999) și participant la CM 1990, spune că titulatura de "Rege" ar trebui să îi revină mai degrabă lui Nicolae Dobrin, legenda lui FC Argeș.

"Hai să-ți spun ceva. Jos pălăria în fața lui Gică ca fotbalist, dar a jucat doar la Galatasaray și echipa națională. La echipa națională, la ce jucători eram pe vremea aia, nu era greu să joci doar când ai mingea. Execuții, jos pălăria, nu îi reproșează nimeni nimic, dar nici lumea nu poate să îmi impună mie că e 'Rege". Da! (n.r - Dobrin a fost 'Rege'). Gândește-te că Dobrin a stat trei săptămâni în Spania, s-au rugat ăia de la Real Madrid de el și el n-a vrut să stea. Gândește-te că Balaci, la 28 de ani, nu se accidenta.

Nu, la Real Madrid și Barcelona nu a jucat (n.r - Hagi), ci a făcut parte din lot. Hai să fim serioși! A jucat la Galatasaray și la echipa națională.

La Brescia? Uitați-vă câte meciuri are în trei ani de zile (n.r - a jucat două sezoane la Brescia). El, la un moment dat, m-am certat cu el tot din cauza faptului că vorbea urât de nea Mircea (n.r - Mircea Lucescu). Dacă nea Mircea nu îl ținea trei ani la Brescia, Gică era într-o perioadă foarte proastă și putea să dispară. Și totuși, nea Mircea l-a ajutat enorm de mult. N-a avut o perioadă acum vreo 10 ani când întreba ce antrenor e nea Mircea? Răutăți din astea de generație, că era cu nea Puiu (n.r - Anghel Iordănescu)", a spus Dănuț Lupu, la Fanatik.

 • Hagi, la Real Madrid (1990-1992): 84 de meciuri, 20 de goluri, o pasă decisivă. A câștigat două Supercupe ale Spaniei.
 • Hagi, la Barcelona (1992-1994): 51 de meciuri, 11 goluri, 5 pase decisive. A câștigat două Supercupe ale Spaniei.
 • Hagi, la Brescia (1994-1996): 66 de meciuri, 16 goluri, două pase decisive. Primul sezon în Serie A, al doilea în Serie B. După ce a promovat, a plecat la Galatasaray.
 • Hagi, la Galatasaray (1996-2001): 192 de meciuri, 71 de goluri, 63 de pase decisive. A câștigat Cupa UEFA, Supercupa Europei, 4 titluri naționale, două Cupe ale Turciei și două Supercupe ale Turciei.

VIDEO Ioan Andone se implică în conflictul dintre Hagi și Lupu: "El e numărul 1!"

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!