VIDEO EXCLUSIV George Bănică e invitatul lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro. Românul stabilit de 32 de ani în Belgia vorbește despre atuurile "Dracilor roșii"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2024, 09:25
Data actualizarii: Vineri 17 Mai 2024, 10:24

Emisiunea Poveștile Sport.ro e în fiecare săptămână pe Sport.ro și VOYO. 

George Bănică, fost jucător la Dinamo, U Cluj, Corvinul și Sportul Studențesc, a fost invitatul lui Andru Nenciu la emisiunea Poveștile Sport.ro. 

Stabilit de 31 de ani în Belgia, fostul mijlocaș vorbește despre fotbalul din țara adversarei României la Campionatul European transmis de Pro TV, Pro Arena și VOYO, dar face și o trecere în revistă a foștilor săi colegi de la echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare. VEZI EMISIUNEA ÎN CLIPUL DE MAI SUS

Cum e selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco?
Are o experiență superioară (n.r.: italo-germanul a fost ultima dată antrenor la RB Leipzig). Având în vedere că sunt și jucători maturi în lotul Belgiei, trebuie să deții ca antrenor cunoștințe psihologice pentru a deține capacitate de a-i aborda în orice situație. Și eu am fost antrenor și anumite situații puteai să le abordezi cu tact, nu impulsiv. Antrenorii cu mare experiență își reprimă primul impuls, liderii acționează cu calm și știință și gestionează orice situație care pare delicată și greu de rezolvat. Asta e o calitate a lui Domenico Tedesco. 

Ce a adus nou Domenico Tedesco în comparație cu Roberto Martinez (n.r. - acum selecționer al Portugaliei)?Multe nu s-au schimbat. Cultura fotbalului belgian e implementată din federație, în momentul în care Martinez a spus stop și a anunțat că părăsește Belgia pentru Portugalia, următorul selecționer știa că nu poate schimba multe. Oficialii federației se uită la profilul potrivit că să-l înlocuiască. Noilor selecționeri de la toate categoriile de vârstă nu li se dă voie  să schimbe radical națională. Există o continuitate în selecție... Într-adevăr, fiecare selecționer își pune amprenta prin diferite detalii. 

 

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!