Arena Nationala Gabriela Firea nicusor dan Fotbal intern

Gabriela Firea și Nicușor Dan, scandal pe Facebook pe tema Arenei Naționale. Cei doi își arucă acuze unul altuia

Nicușor Dan, primarul Capitalie, a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare că a fost semnat contractul de mentenanță pentru Arena Națională.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 August 2022, 10:31
Data actualizarii: Sambata 06 August 2022, 10:36

În același mesaj, edilul s-a lansat într-un atac la adresa primarilor care i-au precedat la conducerea Capitalei.

Gabriel Firea i-a dat replica lui Nicușor Dan tot pe Facebook, acuzându-l pe acesta că minte.

Fostul primar PSD al Capitalei Gabriela Firea are o nouă dispută cu actualul edil Nicuşor Dan, de această dată pe tema acoperişului Arenei Naţionale, Firea acuzându-l pe Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe ea pentru neputinţa şi nerealizările lui. ”În mandatul meu, nu au fost probleme pentru că am respectat indicaţiile producătorului”, precizează ea după ce primarul general a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, ”după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată”. ”Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, mentenanţă corespunzătoare”, a subliniat el.

”Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui. Arena Naţională a avut în mandatul meu contract de mentenanţă pentru toate sistemele, deci şi pentru acoperişul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperişul retractabil pentru că am respectat indicaţiile producătorului. Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperişul nu trebuie întins toamna şi iarna. În prima lună de mandat, specialiştii aduşi de Nicuşor Dan au întins şi au stricat acoperişul! Să nu uităm imaginile şi scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperişul era programat de producător să nu poată fi întins toamna şi iarna, dar specialiştii lui Nicuşor Dan au reuşit să umble la software şi să treacă peste recomandări. Producătorul acoperişului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus!”, scrie Firea pe Facebook.

Ea afirmă că e foarte interesant şi cum a fost întins acoperişul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri.

”Chiar Nicuşor Dan spunea că acoperişul era un pericol real şi se putea prăbuşi. Am informaţii că la unul dintre evenimente acoperişul chiar a fost găurit intenţionat pentru a introduce proiectoare video. Poate şi de asta e nevoie acum de reparaţii serioase.  Şi mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpinişti utilitari pentru întinderea şi închiderea acoperişului. Nu e aşa, s-au folosit chiar de angajaţii firmei care reprezintă producătorul, informaţiile fiind publice”, argumentează fostul edil al Capitalei.

Firea susține că a asigurat mentenanța stadionului prin două companii municipale

Ea susţine că atât timp cât a fost e primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcţionarea sistemelor de la stadion şi a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, ”exact aceeaşi companie care a câştigat acum contractul de mentenanţă”.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. De asemenea, potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică.

„Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!