FOTO ȘI VIDEO Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională. Suporter: "E doar un steag! Pentru ce?"

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 20:31
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 20:34

Dinamo și FK Csikszereda se duelează în barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1. Prima manșă se dispută pe Arena Națională din București, luni seară, iar returul la Miercurea Ciuc, o săptămână mai târziu.

Dinamo este susținută de peste 30.000 de spectatori pe Arena Națională, iar oaspeții de la Miercurea Ciuc au și ei o galerie formată din circa 100 de fani, mulți dintre fiind fotbaliști de la grupele de juniori ale celor de la FK Csikszereda.

Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională

Fanii celor de la FK Csikszereda au încercat să introducă pe Arena Națională un steag al Ținutului Secuiesc, însă Jandarmeria nu a permis acest lucru. Ulterior, Jandarmeria a transmis că "decizia de a nu permite acest element de vizibilitate este atributul exclusiv al organizatorului evenimentului sportiv și a fost înfăptuită prin societatea specializată de pază și protecție".

  • Banner cu steagul Ținutului Secuiesc, reținut de Jandarmerie înainte de Dinamo - FK Csikszereda / Foto: PRO TV

Cazul a fost comentat și de jurnaliștii de etnie maghiară prezenți la Arena Națională: "Suporterii celor de la FK Csikszereda au fost verificați temeinic înainte de a intra în stadion. Banner-ul cu steagul Ținutului Secuiesc le-a fost luat", a scris Szekely Sport, publicație de limbă maghiară.

"Fanii celor de la Csikszereda s-au așezat în sectorul lor. Se află sub supravegherea sporită a forțelor de ordine și nimeni nu se poate apropia de ei. Crainicul arenei a prezentat echipa lui FK Csikszereda, iar fanii gazdelor au huiduit fiecare nume", a mai scris corespondentul Szekely Sport.

Suporter FK Csikszereda: "Ne-au confiscat steagul, dar nu știu pentru ce"

La sosirea autocarului cu fanii veniți de la Miercurea Ciuc, Jandarmeria i-a legitimat pe suporteri. Toate însemnele au fost verificate, iar banner-ul cu steagul Ținutului Secuiesc a fost reținut de forțele de ordine

"Ne-au confiscat steagul, dar nu știu de ce. Pentru ce? Este un steag, nu? Un steag, doar atât", a spus pentru PRO TV unul dintre fanii lui Csikszereda.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!