Dumitru Dragomir Steaua Bucuresti Tudorel Stoica Fotbal intern

Fotbalistul care a câștigat aproape tot cu Steaua '86 și l-a impresionat profund pe Dumitru Dragomir: „Valora 100 milioane de euro!”

Fostul președinte LPF și-a amintit de un superfotbalist al Stelei București.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Februarie 2023, 11:55
Data actualizarii: Duminica 26 Februarie 2023, 11:58

„Roș-albaștrii” au câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni, dar și Supercupa UEFA. De asemenea, în același an, Steaua București a triumfat și în campionatul intern, reușind să termine pe prima poziție. Doar în Cupa României nu s-a impus atunci echipa din Ghencea.

Fotbalistul care a câștigat aproape tot cu Steaua '86 și l-a impresionat profund pe Dumitru Dragomir: „Valora 100 milioane de euro!”

Dumitru Dragomir l-a scos în evidență pe Tudorel Stoica, cel care a câștigat șapte titluri, cinci cupe interne, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa UEFA alături de Steaua București.

Fostul jucător a împlinit în septembrie anul trecut 68 de ani și a bifat 15 apariții în echipamentul naționalei, dar nu a reușit să marcheze niciun gol. Brăileanul debutase pentru reprezentativa României într-un amical cu URSS în 1979, terminat 1-3 în defavoarea „tricolorilor”

„Vă mai spun cine era un  fotbalist tare de tot. Tudorel Stoica! Tudorel Stoica era de 100 de milioane de euro dacă avea 25 de ani. Capacitate de efort ca a ăstuia nu am văzut niciodată”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

Steaua București - FC Barcelona 0-0 (2-0 d.l.d.)

După 90 de minute în care niciuna dintre cele două formații nu au reușit să se impună pe tabela de marcaj, meciul a continuat în prelungiri, în finala Cupei Campionilor Europeni disputată pe 7 mai 1986.

0-0 s-a terminat și după cele 30 de minute adiționale, iar soarta partidei avea să se concretizeze la loviturile de departajare. Lăcătuș și Balint au fost singurii marcatori, iar Helmut Duckadam a apărat execuțiile lui Alexanko, Pedraza, Pichi și Marcos și a fost desemnat Eroul de la Sevilla.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!