"Eram la Sinaia, aveam 22 de ani". Poveste memorabilă: Dică, luat tare!

Nicolae Dica dica FC Arges Ion Moldovan Nicolae Dica sinaia Fotbal intern
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 18:15
Data actualizarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 18:19

Fostul internațional a vorbit despre un episod pe care nu-l va uita foarte ușor. 

În vârstă de 42 de ani, Nicolae Dică a făcut parte din grupul jucătorilor talentați de la celebra școală de fotbal din Pitești. Component al unei generații de elită - jucătorii născuți în anii 1979-1980 -, Dică a făcut rapid pasul spre echipa alb-violeților și s-a impus într-o formație cu nume sonore. 

Mijlocaș cu un repertoriu tehnic vast, Nicolae Dică a rememorat un moment în care se afla cu FC Argeș în cantonament, la Sinaia. Formația din Trivale era condusă de Ion Moldovan, iar pregătirea fizică îi epuiza pe jucători. 

Dică, luat tare! Sfatul care l-a ajutat în carieră

Dică își aduce aminte de un sfat care i-a schimbat optica despre activitatea sa fotbalistică. Avea 22 de ani și purta cu el cu sac de visuri. 

”Cel mai bun sfat l-am primit la FC Argeş, de la domnul Moldovan. Mi-a schimbat cariera. Jucam şi eu la FC Argeş, dădusem câteva goluri... A venit dânsul la noi.. Eram într-un cantonament la Sinaia şi cum eram noi la antrenament, eram şi eu tânăr, avem 22 de ani. 

La alergare, stăteam ultimul, adică stăteam cu cei cu experienţă, mă luaseră cu ei şi pluteam şi eu puţin. Îmi aduc aminte că după două-trei antrenamente m-a chemat la el şi m-a întrebat dacă vreau să ajung fotbalist. 

Mi-a spus că începând de mâine trebuie să fiu primul la alergare. Începând de a doua zi, am fost primul la antrenament, iar acel sfat a contat extrem de mult. Mă gândeam seara că el are dreptate, deoarece îmi vrea binele”, a spus Dică, potrivit Orange Sport.

Nicolae Dică, 89 de partide pentru FC Argeș

Nicolae Dică a jucat la Dacia Pitești în 50 de meciuri și a marcat 19 goluri (1998-2000), iar la FC Argeș a înscris 34 de goluri în 89 de partide în perioada 2000-2004.

La naționala României, piteșteanul a strâns 32 de partide și a marcat nouă goluri.

Nicolae Dică e foarte aproape de a deveni antrenorul formației CS Mioveni, așa cum Sport.ro a scris recent.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!