Schema prin care Roman Abramovich a driblat toate sancțiunile impuse oligarhilor ruşi

Roman Abramovich avere Roman Abramovich Chelsea Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 16:59
Data actualizarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 17:00

Miliardarul rus Roman Abramovich a rămas cu averea intactă, în ciuda sancțiunilor impuse de Occident oligarhilor ruşi. Războiul din Ucraina nu l-a afectat din punct de vedere financiar pe fostul patron al lui Chelsea.

Miliardarul rus Roman Abramovich a rămas cu averea intactă, în ciuda sancțiunilor impuse de Occident oligarhilor ruşi. Războiul din Ucraina nu l-a afectat din punct de vedere financiar pe fostul patron al lui Chelsea.

Publicația The Guardian anunță că Roman Abramovich a anticipat startul războiului din Ucraina. Cu două săptămâni înainte ca președintele rus Vladimir Putin să ordone începerea invaziei, omul de afaceri a transferat tot ce avea pe numele copiilor săi.

Roman Abramovich a fentat sancțiunile impuse după începerea războiului din Ucraina

Se pare că Abramovich ar fi cerut la începutul anului 2022 ca toate proprietățile sale și toate acțiunile pe care le avea la diferite companii, să ajungă la moștenitorii săi. Astfel, autoritățile din Marea Britanie nu au putut confisca nimic din averea oligarhului.

Zis și făcut. Conform unei anchete The Guardian, la începutul anului trecut au fost înființate 10 trusturi offshore care au operat modificările. După ce Occidentul a început să-i sancționeze pe miliardarii ruși, Abramovich a stat liniștit. Deși a fost inclus pe lista neagră, averea sa fusese deja mutată.

Potrivit anchetei, cei șapte copii ai lui Abramovich sunt acum putred de bogați. De exemplu, Leah Lou (9 ani), ar deține acum 4 miliarde din averea tatălui său! Oficial, averea rusului se ridică la circa 14 miliarde de euro. Neoficial, multe voci susțin că Abramovich are o avere mult mai mare.

Experții economici din Marea Britanie se întreabă acum de ce nu sunt aplicate sancțiuni și asupra celor șapte copii ai lui Roman Abramovich.

În trecut, Roman Abramovich era considerat unul dintre apropiații lui Vladimir Putin. Acum, după începerea războiului, fostul patron de la Chelsea a criticat dur Rusia pentru acest conflict militar. De asemenea, banii încasați din vânzarea lui Chelsea au fost direcționați către fundații care sprijină oamenii din Ucraina.

De asemenea, Abramovich s-a implicat în negocierile pe care Ucraina și Rusia le-au purtat toamna trecută, la Istanbul. Omul de afaceri își dorește ca acest război să se termine cât mai curând.

Chelsea are un nou patron

Pe 30 mai 2022, Todd Boehly a anunțat în mod oficial că a preluat clubului, alături de mai mulți oameni de afaceri. Tranzacția s-a ridicat la circa 4,9 miliarde de euro.

"A fost o onoare să fiu parte din acest club și aș vrea să mulțumesc tuturor care au fost aici de-a lungul timpului, jucători, staff, și desigur, suporteri.

Sunt mândru că datorită succesului nostru, milioane de oameni vor beneficia de o nouă asociație caritabilă care este înființată acum. Aceasta este moștenirea pe care am creat-o împreună", a spus Roman Abramovich, după ce a vândut clubul Chelsea.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!