Fotbal intern

Dezastrul din cupele europene cere măsuri drastice: "E un moment zero pentru noi! Nu avem bani, ne trebuie un proiect!"

FCSB, Craiova și Sepsi au fost eliminate în turul al doilea preliminar al Conference League. CFR Cluj s-a făcut de râs la Belgrad, unde a pierdut cu 4-0 manșa tur a play-off-ului Europa League. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 August 2021, 16:22
Data actualizarii: Miercuri 18 August 2021, 16:22

Iuliu Mureșan, fostul președinte al lui CFR Cluj și actualul administrator special al lui Dinamo, crede că prestația echipelor noastre, în acest sezon al cupelor europene, ar trebui să tragă un semnal de alarmă că lucrurile trebuie schimbate din temelii în fotbalul românesc. Cum nu avem banii necesari să ținem pasul cu alte cluburi și țări din Europa, e necesar un proiect ingenios și investiții mai mari în academii, crede acesta.   

"Pierdem contactul cu fotbalul care contează, nu prea mai contăm pe plan internațional"  

"FCSB, Craiova și Sepsi au pierdut cu niște adversari inferiori, teoretic, dar care s-au dovedit incomozi în teren. Fotbalul românesc este într-o situație critică, din acest punct de vedere. Avem probleme atât la echipa națională, cât și la echipele de club. Nu e problemă de imagine, ci îngrijorează faptul că nu mai intră bani de la UEFA și că pierdem contactul cu fotbalul care contează. Nu prea mai contăm pe plan internațional.  

E și o problemă de bani, pentru că între CFR Cluj și Steaua Roșie Belgrad era o diferență mare de bugete. Ceea ce duce la diferențe la sumele de transfer, la valoarea jucătorilor, la salarii... Ei își permit să plătească salarii de 6-700.000 de euro pe an și atunci e clar că au jucători mai buni, decât unii plătiți cu cel mult 150 -200.000 de euro pe an. În momentul acesta, nu cred că e posibil să plătim astfel de salarii, fără să se ajungă rapid la insolvență sau faliment, bugetele din Liga 1 sunt destul de mici. Bugetele cluburilor noastre nu pot susține asemenea efort financiar. Diferența de buget se vede și în prestația din teren.

"Nu avem bugete pentru salarii mari, trebuie investit în academii"

Eu un moment zero pentru participările în cupele europene, pentru fotbalul românesc. Ne putem ridica, dacă începem o reconstrucție, dacă începem un proiect. Cum nu avem mulți bani, reconstrucția trebuie să înceapă cu resurse interne, cu jucători tineri români, cu investiții serioase în academii. Avem multe probleme la seniori pentru că nu avem condiții minim necesare la centrele de copii și juniori. Un asemenea proiect cere răbdare și timp, nu se poate implementa peste noapte. La Dinamo, noi îl facem din necesitate, pentru că suntem în insolvență și nu putem aduce jucători, dar cred sincer că aceasta e soluția pe termen lung", a declarat Iuliu Mureșan pentru Sport.ro. 

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies