VIDEO Burleanu a răspuns sec, în 10 secunde, după ce CSA Steaua a cerut dezafilierea echipei lui Gigi Becali

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 20:56
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 21:11

CSA Steaua a cerut dezafilierea FCSB și excluderea clubului lui Gigi Becali din competițiile europene, iar Răzvan Burleanu a fost întrebat marți, într-o conferință de presă, despre tema care stârnește nenumărate controverse.

La finalul Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc marți, președintele de la Casa Fotbalului a abordat mai multe subiecte, printre care și solicitarea CSA Steaua. Oficialul din Bacău, care va candida și la viitoarele alegeri pentru șefia FRF, a zâmbit și a răspuns sec, în 10 secunde.

Replica lui Burleanu

"Acest subiect cred că a mai fost clarificat, nu e prima dată. Sesizarea va intra pe circuitul normal, va primi un răspuns", a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Asociația steliștilor 1947 (AS47) a solicitat clubului Steaua un punct de vedere clar și acțiuni concrete pentru ca FCSB să nu își mai asume că este continuatoarea Stelei.

În 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că CSA Steaua nu a cedat niciodată marca, numele sau palmaresul echipei de fotbal unei alte entități sportive sau comerciale. De asemenea, Curtea de Apel București a hotărât în 2016 că societatea FC FCSB nu are niciun drept legal de a folosi numele și identitatea clubului Steaua.

Fotbal Club FCSB a fost înființat în 2003 și a fost inclus direct în Liga 1, „cu complicitatea conducerii Federației Române de Fotbal” - afirmă CSA Steaua, considerând că „aceasta a fost o infracțiune și că FC FCSB ar trebui dezafiliat și exclus din competițiile europene!”. CSA Steaua cere ca FC FCSB să-i „predea locul în Liga 1”! (vezi facsimil 1)

CSA Steaua a trimis o adresă către AS47, în care face și alte precizări:

- a cerut FRF, LPF și societății SC Fotbal Club FCSB SA să respecte deciziile definitive ale Justiției din România în ceea ce privește marca Steaua, numele Steaua și palmaresul deţinut de Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

- a atras atenția că SC Fotbal Club FCSB SA „foloseşte în mod fraudulos identitatea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, încălcând astfel deciziile definitive ale instanțelor. Justiția română interzisese acestei societăți, înființate în 2003, să folosească marca, numele, palmaresul și identitatea Stelei”.

„Fotbal Club FCSB s-a afiliat în mod ilegal la FRF”

De asemenea, clubul Armatei a informat FRF și LPF despre faptul că Fotbal Club FCSB s-a afiliat „în mod ilegal la FRF, iar această societate nu este continuatoarea și nu deține palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua”. 

CSA Steaua susține, de asemenea, că Fotbal Club FCSB era obligată să informeze FRF, LPF și forurile internaționale (UEFA și FIFA) despre faptul că nu deține marca și numele Steaua - „pentru ca aceste foruri să ia măsurile legale care se impun”.

FRF și LPF, somate să informeze UEFA

Clubul Armatei a notificat în mod oficial FRF și LPF și a solicitat celor două foruri interne să informeze de urgență UEFA în privința deciziilor definitive ale Justiției din România referitoare la „furtul de identitate comis de Fotbal Club FCSB”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!