Liga 1

GALERIE FOTO ”Mâna lui Dumnezeu” de la Sfântu Gheorghe și o întrebare: ”Când vine VAR-ul în România?” Burleanu a răspuns

Toate cluburile din Liga 1 așteaptă implementarea arbitrajului video, care ar urma să apară în România în luna iunie.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 08:58
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 09:08

Universitatea Craiova a beneficiat de o eroare majoră de arbitraj în meciul cu Sepsi din Liga 1, pierdut cu 3-1. Golul oltenilor a fost marcat de Elvir Koljic cu mâna, după ce mingea trimisă de acesta din interiorul careului a fost respinsă de Niczuly, iar apoi în mâna bosniacului.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, în luna decembrie, că primul meci cu aribtraj video va fi Supercupa României dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova, care se va disputa în luna iunie a acestui an. 

Mai avem puțin până la VAR! Burleanu: ”Primul meci va fi în iunie”

Din sezonul următor, toate meciurile din Liga 1 vor beneficia de VAR, a anunțat președintele Federației Române de Fotbal.

„Am avut vineri o întâlnire cu domnul Kyros Vassaras și am discutat despre mai multe teme din zona de arbitraj, una legată și de VAR. Până în prezent, tot planul propus și stabilit a fost implementat. Nu avem nicio zi de întârziere, toți partenerii, FRF, LPF și deținătorii drepturilor TV au respectat termenii. 

În luna ianuarie vom putea să trecem la următoarea fază, în care vom avea jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren. În aprilie vom avea primele meciuri în care sistemul VAR va fi testat. 

Primul meci care va beneficia cu siguranță de arbitraj VAR va fi Supercupa României din iunie 2022. Și 100% toată ediție din 2022/2023 va beneficia de asistență video. Nu vă ascund că există și scenariul utilizării VAR pentru finala Cupa României, de pe 19 mai, dar nu avem toate elementele de garanție”, a spus Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

Modifică setările cookies