Echipa Nationala edi iordanescu Razvan Burleanu Nationala

Pe urmele tatălui! Răzvan Burleanu i-a trasat obiectivele lui Edi Iordănescu! Ce performanțe va trebui să atingă antrenorul

Edi Iordănescu este noul selecționer al României.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 17:14
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 17:21

După două luni de căutări, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au găsit un nou selecționer. Oficialii FRF l-au convins pe Edi Iordănescu să preia echipa națională, după ce negocierile cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu și Ladislau Boloni s-au împotmolit. 

Însă, la prezentarea oficială a noului selecționer, președintele Federației Române de Fotbal a mărturisit că nu a fost presat de timp în alegerea antrenorului, primele meciuri ale primei reprezentative fiind în luna martie, și că a preferat să pregătească în tihnă negocierile și întâlnirile cu posibilii tehnicieni ai primei reprezentative.

Burleanu: „Edi Iordănescu are misiunea de a aduce echipa națională în elita fotbalului european”

„Numirea noului selecționer ne-am fi dorit să se petreacă mult mai repede. Cunoașteți deja toate detaliile, chiar dacă unele întâlnire ne-am fi dorit să se petreacă mai discret. Ținând cont că nu am fost presați de timp, am ales cadrul potrivit pentru fiecare întâlnire.

Astăzi suntem aici să-l prezentăm pe noul selecționer al echipei naționale, pe Edi Iorădnescu, antrenorul care are misiunea de a aduce echipa naționala în elita fotbalului european. Elemenetele principale care au contat în această decizie au fost determinarea, disponibilitatea și dorința de a reuși. Pe toate acestea le-am găsit din plin în persoana lui Edi Iordănescu. La acestea se adaugă și experiența de antrenor, spiritul analitic, cunoașterea la zi a fotbalului românesc, dar și faptul că a lucrat cu fiecare dintre jucătorii de la echipa națională, fie la CFR sau FCSB. 

Suntem siguri că va avea capacitatea să construiască o echipă competitivă, de succes. Când spunem asta ne bazăm pe coeziunea lotului de la echipa națională, care este cea mai mare moștenire lăsată de Mirel Rădoi. Totodată, ne mai referim la încă un aspect, că jucătorii naționalei sunt tineri, ceea ce înseamnă că pe viitor vor veni performanțe mai bune”, a declarat Răzvan Burelanu la conferința de presă. 

Totodată, președintele FRF a vorbit și despre obiectivele noului tehnician, care va avea sarcina de a califica naționala României la Campionatul European 2024, dar și să câștige grupa din Liga Națiunilor, din care mai fac parte Bosnia, Muntenegru și Finlanda. 

„Dincolo ce clauzele de confidențialitate pe care le cunoașteți foarte bine, contractul se întinde pe două campanii de calificare, pentru Liga Națiunilor și EURO, care se va prelungi automat pentru EURO 2024. Un contract care are un obiectiv principal: calificare naționalei la EURO 2024, dar și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a precizat Răzvan Burleanu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!