Gata cu munții de bani? Ce spune Burleanu despre salariile din Liga 1 și ce măsuri propune

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut marți după-amiază o conferință de presă, la finalul Comitetului Executiv.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 22 Februarie 2022, 18:39
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 19:31

Liga 1 a fost marcată în acest început de an de situațiile delicate ale fotbaliștilor de la Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni. 

Jucătorii neplătiți au crezut în promisiunile șefilor în privința salariilor restante, însă mulți dintre ei, în cele din urmă, au fost declarați liberi de contract și au părăsit formațiile mai sus menționate. 

Strigătul lor de disperare s-a auzit pe mai multe căi, iar situația de la cele două formații nu pare a se îmbunătăți. Răzvan Burleanu susține că a elaborat un plan de măsuri în care FRF va monitoriza echipele atent la momentul procesului de licențiere. 

O altă măsură e stabilirea unui plafon salarial, ceea ce i-ar face însă pe patronii din Liga 1 să nu se mai apropie de jucătorii care solicită contracte foarte avantajoase.

Burleanu: "O altă direcție luată în calcul este introducerea unui plafon salarial"

"Obiectivul principal este să oprim șirul promisiunilor neonorate privind salariile din Liga 1. Vrem să modificăm sistemul de licențiere, să creștem perioada de monitorizare financiară și să renunțăm la anumite termene de grație. O altă intervenție este să monitorizăm bugetul planificat. Fiecare club va trebuie să transmită o planificare, pe care să o putem urmări. 

O altă direcție luată în calcul este introducerea unui plafon salarial ca un procent din total venituri pentru cheltuielile salariale. În plus, vrem să încurajăm cluburile să dea un credit mult mai mare jucătorilor tineri. Nu am fost foarte convingători față de cluburi la început, însă transferurile de jucători tineri pot reprezenta surse noi de venit pentru cluburi", a declarat Răzvan Burleanu, marți după-amiaza, într-o conferință de presă.

  • 420.000 de euro pe an e salariul lui Runar Sigurjonsson, fotbalistul islandez de la CFR
  • 400.000 de euro pe an e salariul lui Alex Chipciu, extrema campioanei CFR
  • 480.000 de euro avea salariul anual brazilianul Julio Baptista, fostul atacant al formației din Gruia
  • 360.000 de euro pe an e salariul lui Florin Tănase la FCSB

Răzvan Burleanu nu a exclus posibilitatea de a rămâne la conducerea FRF şi după 2026, când îi expiră al treilea mandat de preşedinte, ultimul conform prevederilor actuale ale statutului federaţiei. Comitetul Executiv al FRF, întrunit marţi, a stabilit pentru data de 22 aprilie organizarea Adunării Generale de alegeri. Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte este actualul conducător al forului, Răzvan Burleanu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!