Ce salariu avea Ciprian Deac la Schalke: ”Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu primul avion”

Ciprian Deac schalke Fotbal extern Ciprian Deac, Huntelaar și Raul
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 Noiembrie 2021, 11:05
Data actualizarii: Duminica 28 Noiembrie 2021, 11:09

Ciprian Deac a jucat pentru un sezon la Schalke, echipă care a plătit, în 2010, nu mai puțin de trei milioane de euro pentru a-l transfera.

Impresarul Florin Manea a negociat atunci contractul lui Deac cu oficialii celor de la Schalke și a dezvăluit cum a reușit să-i obțină acestuia un salariu de 35.000 de euro pe lună + bonusuri.

„Trebuie să fii inteligent, să știi cum să negociezi. Să vă povestesc cum a fost cu Magath și Deac. Când am ajuns acolo, mi-a zis Magath: 'Băi române, voi, jucătorii români, luați bani fără să jucați! Uite cum îi fac lui Deac: Îi dau 25.000 pe lună, plus 15.000 la fiecare punct câștigat, dacă joacă'. Nu prea ai ce să zici la chestia aceasta.

Salariul lui Ciprian Deac de la Schalke

Eu nu credeam foarte tare că o să joace. Știam că e greu, venea de la CFR. Mă gândeam apoi cum să-i mai măresc salariul. I-am zis lui Magath: 'Mister, se dezbracă și el în vestiar cu Raul, cu Farfan, fă-i și lui măcar 35.000'. A spus: 'Nu, doar 30.000!' N-am mai spus nimic. Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion.

Merg apoi la Ciprian și-i zic de 30.000. Îmi zice: 'Florine, cam puțin!' Ajung jos, pregătește contractul, iar Magath îi zice celui care semna actele: «Fă-i 35.000! Mi-a zis: 'Mi-a plăcut de tine. Dacă mai ziceai ceva în momentul ăla, eu te trimiteam acasă. Dar pentru că n-ai spus, ți-am dat 35.000, cât ai vrut'”, a spus Manea, la GSP Live.

Deac a prins doar cinci meciuri la Schalke, două în Bundesliga și trei în Liga Campionilor. Acesta a avut colegi precum Christoph Metzelder, Manuel Neuer, Raul Gonzalez și Klaas-Jan Huntelaar.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!