EXCLUSIV Balint, amintire cu Lăcătuș: „Eram prieteni, dar ne-am bătut la un antrenament!”

Gabi Balint Lacatus 60 de ani Marius Lacatus Steaua Fotbal intern
Florin Caramavrov
Data publicarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 16:00
Data actualizarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 15:55

Marius Lăcătuș a împlinit azi 60 de ani.

Gabi Balint și Marius Lăcătuș au fost singurii marcatori la loviturile de departajare în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, la Sevilla, când Duckadam a apărat patru penaltyuri, iar Steaua a câștigat trofeul în fața Barcelonei (0-0 după prelungiri).

Marius Lăcătuș a împlinit 60 de ani

L-am rugat pe Balint să ne dezvăluie ce i-a urat lui Lăcătuș astăzi, când fostul lui coechipier a împlinit 60 de ani. „L-am sunat de dimineață și i-am spus: Bine ai venit în club 60. Și mi-a răspuns: Bine te-am găsit”. Balint a împlinit 60 de ani anul trecut, pe 3 ianuarie. „I-am urat să fie sănătos, să se bucure de viață, să ne mai vedem din când în când și să rămânem prieteni”, a completat „Găboajă”.

Cei doi au fost prieteni buni din perioada în care jucau pentru Steaua: „Noi ne-am înțeles bine totdeauna, în afară de un episod, la un antrenament, când ne-am bătut. Dar apoi ne-am împăcat repede. Mai săreau scântei la antrenamente, ne mai loveam. Eram tineri și năzdrăvani!”

Balint: "Ne-am împăcat după juma de oră, în vestiar"

Orgoliile erau mari chiar și la meciurile-școală, ambii voiau să câștige și să înscrie și, după o contră mai dură, Gabi și Lăcă s-au îmbrâncit și chiar s-au lovit. Iordănescu, care era antrenor atunci după plecarea lui Emeric Ienei la națională, i-a dat afară pe amândoi din antrenament. „Ne-am împăcat după juma de oră, în vestiar”, își aduce aminte Balint.

Cei doi au rămas prieteni, acum sunt analiști tv, împart același studio la DigiSport și se întâlnesc din când în când împreună cu familiile, la o masă și un pahar cu vin. 

Ce vremuri! Balint și Lăcătuș, adversari în La Liga

O amintire plăcută cu Marius? „Plăcute au fost toate, Când ne-am văzut prima oară în Spania, ne-am bucurat mult. Apoi, ne-am, mai întâlnit de câteva ori acolo, ca adversari”, povestește Gavril Pele Balint, care a jucat în campionatul spaniol pentru Burgos, iar Lăcătuș se transferase la Oviedo.

În perioada 1980-1990, Gabi Balint a bifat 264 de meciuri pentru Steaua București, pentru care a înscris 69 de goluri. Lăcătuș a apărat culorile roș-albastre în două rânduri: între 1983 și 1990 (200 de apariții, 59 de goluri) și 1993-2000 (157 de partide și 39 de goluri).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!