OFICIAL Unde s-a transferat argentinianul care avea un acord scris cu FCSB. Are meciuri la naționala condusă de Maradona și în Serie A!

jesus datolo Boca Juniors Diego Armando Maradona FCSB Napoli Fotbal extern
Cătălin Parfene
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2023, 10:16
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2023, 10:30

Jesus Datolo a fost foarte aproape să semneze cu vechea Steaua, dar a ajuns în cele din urmă la Napoli.

În decembrie 2007, mijlocașul ofensiv argentinian Jesus Datolo de la Boca Juniors (23 de ani la acea dată) s-a aflat la un pas de Steaua (actuala FCSB), cu care avea și un acord scris de transfer, însă mutarea nu a mai avut loc, iar fotbalistul avea să plece ulterior la Napoli, în Serie A.

Acum, ajuns la 38 de ani, după o carieră de-a lungul căreia a jucat inclusiv la naționala mare a Argentinei (3 selecții și 2 goluri, cu Diego Armando Maradona selecționer - vezi galeria foto, Datolo purta numărul 22) și la echipe de club ca Olympiacos Pireu, Espanyol Barcelona, Internacional Porto Alegre sau Atletico Mineiro, Datolo a semnat în țara natală cu Club Tristan Suarez, din Primera Nacional, echivalentul ligii a doua din Argentina.

”Din Spegazzini (n.r. - Carlos Spegazzini, orașul natal al lui Jesus Datolo) în lume, și din lume înapoi acasă”, a prezentat joi transferul clubul din divizia secundă.

Ce declarau cei trei Becali despre transferul lui Jesus Datolo la Steaua/FCSB

”Giovanni (n.r. - Becali) l-a propus pe Datolo. S-au studiat casetele și o să intrăm în tratative. Vor veni 4-5 jucători de certă valoare, de clasă, toți din străinătate, brazilieni, argentinieni”, spunea Gigi Becali, patronul Stelei (actuala FCSB) în decembrie 2007, completat de vărul său Victor Becali:

”Nu pot să vorbesc despre toți jucătorii pe care îi propun eu. Orice este posibil în fotbal, chiar și să se realizeze transferul lui Datolo”.

Ulterior, Giovanni Becali a fost cel care a detaliat cum au decurs tratativele cu mijlocașul argentinian și a subliniat că a existat inclusiv un acord scris cu agentul fotbalistului.

Mutarea la Steaua/FCSB s-a blocat din cauza prețului cerut de Boca Juniors, 1,5 milioane de euro, dar la scurt timp Datolo s-a transferat la Napoli pentru 6,5 milioane de euro!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!