uefa champions league la liga Real Madrid Union Berlin Fotbal extern

FOTO ȘI VIDEO Ultrașii lui Union Berlin acuză poliția din Madrid: ”Am fost amenințați și bătuți cu bastoane”

Union Berlin a fost învinsă la debutul în Champions League de Real Madrid, scor 1-0 într-un meci al Grupei C.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 19:18
Data actualizarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 19:17

Jude Bellingham, atacantul venit în această vară pe Santiago Bernabeu a înscris singurul gol al partidei în minutul 90+4 și a stricat bucuria berlinezilor la primul meci din istorie în Champions League.

Supărarea din teren s-a manifestat și în tribune. La finalul meciului, ultrașii lui Union Berlin au criticat comportamentul poliției din capitala Spaniei și au reclamat acțiunile autorităților printr-un comunicat, conform goal.com

Răspunsul galeriei lui Union

Această afirmație nu trebuie privită în niciun caz în mod pozitiv, ci mai degrabă în sensul unei puteri sublime care acționează cu toată puterea sa împotriva mulțimii.

Desigur, era deja clar de la bun început că în Spania nu se dorea o cultură a fanilor autodeterminată. Cu toate acestea, impresiile care ni s-au prezentat la Madrid au depășit cu mult ceea ce se aștepta. Nu vrem să intrăm în prea multe detalii în acest moment. Impresiile sunt prea proaspete pentru asta și suntem cu toții încă prea deprimați. Așa cum probabil au observat toți cei care au călătorit alături de noi, scena nu a fost prezentă pe stadion la acest mare meci, sau doar foarte rar. Motivul nu a fost cel puțin al nostru, deoarece steagul nostru de gard alături de cel al TSK nu s-a regăsit în bloc. Motivul a fost glorificarea violenței care s-a văzut în grimasele reprezentate. Toate discuțiile și încercările de conciliere nu au dus la nimic sau au dus la absurdități complet noi. Nu vrem să ne prezentăm ca patrioți ai Europei fotbalistice, Dar Unioners a fost toată săptămâna în oraș, unii purtând tricouri cu imprimeurile relevante, au fost primiți cu căldură și au sărbătorit o mare sărbătoare a fotbalului. Locuitorii Madridului au fost entuziasmați de Union și Union a fost entuziasmată de acest meci.

Cu toate acestea, poliția spaniolă își stabilea regulile și avea capacitatea de a le aplica. A devenit rapid clar că era familiarizată cu subiectul "glorificării violenței". Anunțurile veneau energic în spaniolă și imediat urmate de băț. Nu pentru a amenința, ci pentru a-l folosi la înălțimea capului într-o mulțime cooperantă. Pe parcursul tuturor măsurilor, a avut loc o utilizare complet surprinzătoare a uleiului de piper extrem de iritant, fără niciun scop aparent, doar pentru a incapacita cât mai mulți oameni în același loc în care noi tocmai jucam un joc de fotbal în conservă cu un mic fan al Uniunii. Polițiștii și-au demonstrat apoi adevărata lor putere, îndreptând puști pline cu gloanțe de cauciuc în primele rânduri. Din nou: Fără ca violența să fi fost folosită din partea noastră. Scena a părăsit stadionul închis în jurul minutului 10 al meciului, când a fost clar că materialul nostru nu va fi inclus în bloc. Acest lucru înseamnă că mulți jucători ai Uniunii, care vizitează clubul de zeci de ani cu o rată de aproape 100%, au decis să nu joace acest meci special. Toate miturile despre Bernabeu, senzația de furnicături din acea zi și răsplata pentru loialitate în ani de insignifianță sportivă: toate au dispărut.”

Pentru Union Berlin urmează duelul din campionat împotriva lui Heidenheim de sâmbătă, 30 seotembrie. Liderul din La Liga, Real Madrid, va juca derby-ul capitalei Spaniei duminică, 24 septembrie de la ora 22:00.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!