OFICIAL Trei foști fotbaliști din România au semnat cu echipa de Champions League cu 74 de trofee în palmares!

Stanislav Genchev FC Vaslui Levski Sofia Yordan Gospodinov Zhivko Milanov Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 15:10
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 15:14

Tehnicienii o vor antrena pe Levski Sofia, una dintre formațiile de top din Bulgaria.

Stanislav Genchev, Zhivko Milanov și Yordan Gospodinov, toți trei foști internaționali bulgari care au evoluat în Liga 1 din România, o vor antrena din viitorul sezon pe Levski Sofia, prima echipă din țara vecină care a jucat în grupele Champions League și formație cu 74 de trofee interne în palmares, care a terminat pe locul 4 în sezonul recent încheiat!

Genchev, ex-FC Vaslui, va fi principal, Milanov, și el ex-FC Vaslui, secund, iar Gospodinov, ex-Concordia Chiajna, antrenor de portari.

Cei trei au semnat contracte valabile pe două sezoane.

”Voi accepta cu bucurie o astfel de provocare. Levski este cea mai iubită echipă din Bulgaria, dar momentan nu am discutat cu nimeni”, declarase cu ceva timp în urmă, conform Topsport, Stanislav Genchev, ultima dată principal la FC Krumovgrad, tot în prima ligă bulgară.

Stanislav Genchev, Zhivko Milanov și Yordan Gospodinov au jucat toți la Levski

Atât Genchev, cât și secunzii săi obișnuiți Milanov și Gospodinov au fost jucători la Levski Sofia, iar Milanov chiar a fost principal pe ”Gerena” într-o perioadă de criză, în 2021.

Iar cei trei au colaborat în ultimele două sezoane pe băncile tehnice ale echipelor Lokomotiv Sofia și Botev Plovdiv.

La Botev Plovdiv, cel mai vechi club de fotbal din Bulgaria (înființat în 1912), trio-ul Genchev - Milanov - Gospodinov a și început sezonul recent încheiat.

Toți trei au selecții la naționala Bulgariei și au evoluat ca jucători în campionatul României: Stanislav Genchev la FC Vaslui (mijlocaș central, 2008-2011), Zhivko Milanov tot la FC Vaslui (fundaș dreapta, 2010-2013) și Yordan Gospodinov la Concordia Chiajna (portar, 2011-2012).

Foto: Levski Sofia

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!