Inaki Williams Athletic Bilbao Campionatul Mondial din 2022 Ghana Spania Fotbal extern

VIDEO Starul lui Bilbao a jucat pentru Spania, dar acum a ales o altă națională pentru a fi prezent la Mondial!

Atacantul Inaki Williams va evolua pentru Ghana la turneul final din Qatar, deși are selecții inclusiv la seniorii Spaniei.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 15:36
Data actualizarii: Miercuri 06 Iulie 2022, 15:38

Inaki Williams, atacantul echipei spaniole de fotbal Athletic Bilbao, a anunţat că va evolua sub culorile selecţionatei Ghanei, alături de care urmează să participe, în principiu, la Cupa Mondială 2022 din Qatar, informează Reuters.

Inaki Williams s-a născut la Bilbao din părinți ghanezi

În vârstă de 28 de ani, Inaki Williams este născut la Bilbao, în Ţara Bascilor, iar părinţii săi sunt originari din Ghana.

Atacantul, care are dublă cetăţenie (spaniolă şi ghaneză), şi-a petrecut întreaga carieră la clubul Athletic Bilbao şi a îmbrăcat o singură dată tricoul primei reprezentative a Spaniei, cu ocazia unui meci amical împotriva Bosniei, disputat în 2016.

Deține recordul de meciuri consecutive disputate în La Liga

Inaki Williams este deţinătorul recordului de meciuri consecutive disputate în campionatul de fotbal al Spaniei (233).

Conform regulamentului FIFA, un jucător poate schimba ţara sub culorile căreia vrea să evolueze dacă nu a disputat mai mult de trei meciuri internaţionale înaintea vârstei de 21 de ani şi nu a participat la o Cupă Mondială sau la un turneu continental.

Ghana va evolua la turneul final al CM 2022 din Qatar (21 noiembrie - 18 decembrie) într-o grupă din care mai fac parte Portugalia, Uruguay şi Coreea de Sud.

Agerpres

Modifică setările cookies