sierra leone amenintare cu moartea cupa africii Cupa Africii pe Natiuni 2021 John Keister Fotbal extern

Antrenorul naționalei din Sierra Leone, amenințat cu moartea din cauza selecției făcute! 

Cupa Africii pe Națiuni 2021 se va desfășura în perioada 9 ianuarie - 6 februarie 2022. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 12:15
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 12:35

Englezul John Keister, selecționerul naționalei de fotbal din Sierra Leone, a fost amenințat cu moartea, după ce a anunțat lista cu cei 28 de jucători care sunt eligibili pentru participarea la Cupa Africii pe Națiuni 2022.

"Nu e normal să ajungem la punctul în care viața îmi este în pericol"

"Cred că e foarte trist că s-a ajuns la asemenea gesturi extreme. Oricare ar fi situația, nimeni nu merită așa ceva. Nu e normal să ajungem la punctul în care viața îmi este în pericol, doar pentru că unii oameni cred că anumiți jucători ar trebui să fie selecționați, iar dacă nu sunt recurg la amenințări. 

Am progresat mult în ultimii ani și nu cred că asemenea gesturi extreme de intimidare își au rostul. Am familie, țin mult la echipă, la jucători și la slujba mea, așa că mă enervează asemenea chestiuni. Ținând cont locul de unde vin și experiența în fotbalul englez, simt că trebuie să iau atitudine când se întâmplă astfel de lucruri neplăcute, pentru a le elimina", a spus Keister pentru BBC Sport Africa.

Sierra Leone, în grupă cu naționalele lui Mahrez și Kessie

La Cupa Africii pe Națiuni 2022, Sierra Leone face parte din Grupa E, alături de Algeria, Coasta de Fildeș și Guinea Equatorială. Echipa este creditată cu șanse puține de a ieși din grupă direct, de pe primele două locuri, pentru că întâlnește naționale cu multe vedete, precum Algeria, care îi are în lot pe Riyad Mahrez (Manchester City), Islam Slimani (Lyon), Adam Ounas (Napoli), Ismael Bennacer (AC Milan), Aissa Mandi (Villarreal) și Said Benrahma (West Ham United), și Coasta de Fildeș, ale cărei vedete sunt Sebastien Haller (Ajax), Wilfried Zaha (Crystal Palace), Nicolas Pepe (Arsenal), Franck Kessie (AC Milan), Eric Bailly (Manchester United), Jean Michael Seri (Fulham) sau Jean-Daniel Akpa Akpro (Lazio).

Keister a selecționat trei jucători fără angajament

Vedetele lotului sierraleonez convocat pentru turneul final din Camerun sunt Steven Caulker (Gaziantep FK), Kei Kamara (IFK Helsingfors), Alhaji Kamara (Randers), Mustapha Bundu (Anderlecht), Issa Kallon (Cambuur), Umaru Bangura (Neuchâtel Xamax) și Osman Kakay (Queens Park Rangers). Keister a selecționat și trei fotbaliști care momentan nu au echipe, Medo, John Kamara și Augustine Williams, dar și trei de la Bo Rangers, liderul campionatului intern, și cinci jucători de la East End Lions, ocupanta locului secund, dar niciunul de la Central Parade și Wusum Stars, următoarele clasate. 

Selecționerul este născut la Manchester și a jucat doar la echipe engleze

John Keister (51 ani) este născut la Manchester din părinți originari din Sierra Leone, o fostă colonie a Coroanei Britanice, care a obținut independența în 1961. El a evoluat la echipe din diviziile înferioare engleze, precum Walsall, Chester City, Shrewsbury Town, Stevenage Borough, Margate FC și Dover Athletic, dar are șapte selecții pentru naționala din Sierra Leone. În 2020, a început al doilea mandat ca selecționer al țării din Vestul Africii, după cel din perioada 2017-2019.

În clasamentul FIFA din decembrie 2021, Sierra Leone se află pe locul 108. Între 1991 și 2002, țara a fost zguduită de un sălbatic război civil, care s-a soldat cu 70.000 de decese și 2.6 milioane de persoane strămutate, dar și cu cazuri de atrocități, răpiri și violuri sistematice, care au îngrozit opinia publică internațională. Freetown, capitala statului Sierra Leone, este în continuare pe lista celor mai violente orașe din lume. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!