EURO a fost AMANAT cu un an din cauza coronavirusului!!! Islanda - Romania a fost MUTAT! Cand se decide calificarea

UEFA coronavirus EURO 2020 Fotbal extern Reprezentantii UEFA stabilesc astazi soarta fotbalului din Europa! Ce intampla cu Islanda - Romania si cu EURO 2020
Live Blog
UEFA DECIDE SEZONUL IN PLINA CRIZA DE CORONAVIRUS
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Martie 2020, 13:50
Data actualizarii: Marti 17 Martie 2020, 22:21
16:29 17 Mar
Presedintele UEFA, Aleksander Ceferin: "In momente ca acesta comunitatea fotbalului trebuie sa arate solidaritate si responsabilitate, unitate si altruism. Sanatatea fanilor, a staff-urilor si a jucatorilor trebuie sa fie prioritatea noastra principala. In aceasta idee, UEFA a pus pe masa mai multe optiuni astfel incat competitiile de club sa se poata incheia in siguranta. Sunt mandru de raspunsul pe care colegii mei din Europa l-au dat. A fost un spirit real de cooperare, toata lumea a recunoscut ca trebuie sa sacrifice ceva pentru a ajunge la cel mai bun rezultat. Fotbalul e o forta puternica si inaltatoare in societate. Gandul de a celebra un festival pan-european al fotbalului pe stadioane goale, cu fan-zone-uri parasite, cu tot continentul tinut acasa in izolare nu ne aducea nicio bucurie. Nu am putut accepta sa celebram asa cea de-a 60-a aniversare a competitiei"
16:22 17 Mar

Ce a decis UEFA dupa intalnirea de azi:
- amanarea Euro cu un an. Date propuse pentru desfasurarea turneului final: 11 iunie - 11 iulie 2021
- amanarea play-off-ului UEFA Euro de la finalul acestei luni pentru inceputul lunii iunie. Astfel, Islanda - Romania va avea loc la inceputul verii, in pauza internationala!

16:18 17 Mar

UEFA a anuntat oficial amanarea cu un an a Euro!

16:10 17 Mar
Cel mai probabil, play-off-ul Euro 2020 va avea loc in luna iunie! Astfel, Islanda - Romania nu se va mai juca pe 26 martie, cum fusese prevazut initial. Islanda - Romania va fi live la PRO TV.

Daca Romania trece mai departe, va intalni in finala play-off-ului castigatoarea dintre Bulgaria si Ungaria!
15:58 17 Mar
Videoconferinta la care au participat sefii de federatii s-a incheiat. UEFA urmeaza sa valideze propunerile facute si sa anunte oficial deciziile luate.
15:05 17 Mar
Decizie de ultima ora luata si in America de Sud. Copa America a fost, de asemenea, impinsa cu un an.

14:47 17 Mar
Ionut Stroe, ministrul Sportului, la Digi 24: "Este o decizie buna, poate cea mai buna care se putea lua. E o masura de preventie, conteaza foarte mult sanatatea, securitatea sportivilor. Competitia va avea loc in 12 orase europene, pe stadioane de 40-50 000 de locuri. Nu ne vom opri din ceea ce avem de facut, proiectele de infrastructura vor continua. Sunt investitii pe care le consideram de importanta maxima, cu impact pe termen lung, sunt obiective pe are le vrem pe termen lung. Ma pot angaja ca Euro se va desfasura in Romania in cele mai bune conditii!"
14:38 17 Mar
Campionatele din Europa vor avea timp sa se incheie in vara, urmand ca pauza dintre sezonul actual si urmatorul sa fie mult redusa, anunta Gazzetta dello Sport.
14:26 17 Mar

Federatia Norvegiana a anuntat pe Twitter ca Euro a fost amant cu un an! Turneul final urmeaza sa aiba loc in perioada 11 iunie - 11 iulie 2021!!!


14:03 17 Mar
EURO 2020, din ce in ce mai aproape sa fie amanat!

Cluburile europene vor trebui sa scoata din buzunar 300 de milioane de euro pentru amanarea turneului, care va fi anuntata astazi.
Potrivit AS, impactul economic al suspendarii Champions League este mai mare decat cel al amanarii EURO 2020 si nu se pune problema unui astfel de compromis.
UEFA Champions League aduce in conturile UEFA peste 3 miliarde de euro pe sezon si ar fi mult mai avantajos ca oficialii sa regenocieze amanarea contractelor cu televiziunea pentru Campionatul European.
11:34 17 Mar
Daca se va amana EURO 2020 cu un an pierderile vor fi uriase:

Forul continental estimeaza ca va pierde intre 200 si 300 de milioane de euro in urma mutarii Campionatului European la anul, iar conform ziaristilor francezi, UEFA vrea ca aceasta suma sa fie suportata impreuna cu ligile nationale, care vor incasa astfel in totalitate banii din drepturile TV.
 
Alte masuri care vor fi luate in sedinta de azi sunt legate de Liga Campionilor si Europa League. Aici sunt propuse doua variante: fie meciuri intr-o singura mansa, pe teren neutru, pentru fazele eliminatorii ramase, fie un turneu Final Four, in cele 2 orase gazda deja stabilite pentru finale, pe modelul din handbal.
 
De asemenea, EURO la fotbal feminin ar urma sa se dispute in 2022, deci cu un an mai tarziu decat era stabilit initial, la fel si competitia pentru U21. Se va profita de faptul ca in 2022 Campionatul Mondial de Fotbal se va desfasura in Qatar, in premiera in iarna.
11:33 17 Mar
Pandemia de coronavirus a provocat probleme grave nu numai in viata de zi de zi a oamenilor, dar si in sport. Toate competitiile au fost suspendate, iar fotbalul este afectat, cu un EURO 2020 istoric care bate la usa. Multe campionate se vad in imposibilitatea de a termina sezonul la timp, iar competitiile europene inter-cluburi de asemenea.
 
In aceasta situatie, UEFA a convocat o sedinta de urgenta cu reprezentantii federatiilor si ligilor nationale pentru a decide soarta fotbalului in urmatoarea perioada.
 
Potrivit cotidianului L'Equipe, UEFA va avea doua intalniri, de la ora 11:00 si de la ora 14:00, iar varianta cu cele mai mari sanse de pus in aplicare este mutarea EURO in 2021, pentru a da timp campionatelor sa se incheie in vara. Este esential ca aceste competitii sa fie finalizate, pentru ca ele vor da echipele calificate pentru urmatorul sezon de UCL si Europa League.
10:59 17 Mar
In urma pandemiei de COVID-19 si a analizei in schimbare a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, UEFA va organiza astazi o video conferinta pentru a discuta soarta fotbalului european.
Discutiile vor inclute toate competitiile interne si europene, inclusiv EURO 2020.

  • Reprezentantii UEFA stabilesc astazi soarta fotbalului din Europa! Ce intampla cu Islanda - Romania si cu EURO 2020
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!