Rasturnare de situatie in cazul Coltescu! Romii din Germania au trimis SCRISOARE catre UEFA! Ce mesaj i-au adresat lui Ceferin

Rasturnare de situatie in cazul Coltescu! Romii din Germania au trimis SCRISOARE catre UEFA! Ce mesaj i-au adresat lui Ceferin

Cum reactiile oficiale din Romania lipsesc, romii din Germania au facut o scrisoare catre presedintele UEFA Aleksander Ceferin.

Romani Rose, presedintele Consiliului German pentru minoritatile Roma si Sinti, i-a trimis un mesaj lui Ceferin prin care ii cere actiuni ferme dupa scandalul de la PSG - Basaksehir.

"Ani la rand, fotbalistii de culoare au fost insultati de fani pe stadioanele din Europa. Faptul ca rasismul n-a venit acum din tribune, ci de la unul dintre arbitri, care ar trebui sa apere valorile fair-play-ului pe teren, e o situatie noua si de neacceptat", isi incepe Rose textul pentru Ceferin.

Oficialul continua: "Minoritatile Sinti si Roma sunt expluse unor forme violente de rasism in Europa. E inacceptabil pentru sportivii de la Basaksehir sa raspunda unei insulte rasiste crescand nivelul de rasism. O asemenea fapta trebuie urmarita cu corectitudine si rezolvata de UEFA si de club. Ma astept ca UEFA, care da o mare importanta luptei contra rasismului, sa condamne ferm remarcile rasiste facute de pe banca lui Basaksehir, precum si de catre al 4-lea arbitru".

Okan Buruk, antrenorul lui Basaksehir, e auzit spunandu-le arbitrilor romani ca 'in tara mea, romanii sunt 'tigani'. Dar eu nu va spun 'tigani'."

VIDEO PROTVPLUS.RO

Etapa 2 de vaccinare a început cu platforma blocată. Limită de 600.000 de locuri în primele 20 de zile
BRAT

Modifică setările cookies