Sebastian Coltescu UEFA Fotbal extern

Rasturnare de situatie in cazul Coltescu! Romii din Germania au trimis SCRISOARE catre UEFA! Ce mesaj i-au adresat lui Ceferin

Cum reactiile oficiale din Romania lipsesc, romii din Germania au facut o scrisoare catre presedintele UEFA Aleksander Ceferin.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Decembrie 2020, 17:07
Data actualizarii: Duminica 13 Decembrie 2020, 17:08

Romani Rose, presedintele Consiliului German pentru minoritatile Roma si Sinti, i-a trimis un mesaj lui Ceferin prin care ii cere actiuni ferme dupa scandalul de la PSG - Basaksehir.

"Ani la rand, fotbalistii de culoare au fost insultati de fani pe stadioanele din Europa. Faptul ca rasismul n-a venit acum din tribune, ci de la unul dintre arbitri, care ar trebui sa apere valorile fair-play-ului pe teren, e o situatie noua si de neacceptat", isi incepe Rose textul pentru Ceferin.

Oficialul continua: "Minoritatile Sinti si Roma sunt expluse unor forme violente de rasism in Europa. E inacceptabil pentru sportivii de la Basaksehir sa raspunda unei insulte rasiste crescand nivelul de rasism. O asemenea fapta trebuie urmarita cu corectitudine si rezolvata de UEFA si de club. Ma astept ca UEFA, care da o mare importanta luptei contra rasismului, sa condamne ferm remarcile rasiste facute de pe banca lui Basaksehir, precum si de catre al 4-lea arbitru".

Okan Buruk, antrenorul lui Basaksehir, e auzit spunandu-le arbitrilor romani ca 'in tara mea, romanii sunt 'tigani'. Dar eu nu va spun 'tigani'."

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!