Primul rezultat important al lui Montella pe banca Turciei: victoria contra locului trei de la CM 2022!

Vincenzo Montella Croatia montella turcia preliminarii euro 2024 Turcia Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Octombrie 2023, 10:34
Data actualizarii: Vineri 13 Octombrie 2023, 10:36

Vincenzo Montella (49 de ani) a preluat naționala Turciei la finalul lunii septembrie 2023, după ce federația de la Istanbul i-a reziliat contractul lui Stefan Kurz. 

Turcia lui Montella a urcat pe primul loc în Grupa D

Antrenorul italian a ajuns în Turcia în 2021, pregătind timp de două sezoane pe Adana Demirspor. La primul meci pe banca "ienicerilor", fostul tehnician de la AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan și FC Sevilla a avut parte de o victorie extrem de importantă, 1-0 în deplasarea din Croația, golul victoriei de la Osijek fiind înscris de Baris Yilmaz (min. 30). 

Cu această victorie, turcii au urcat pe primul loc în Grupa D, cu 13 puncte acumulate în 6 meciuri jucate (+3), fiind urmați de Croația (10p, 5m, +7), Armenia (7p, 6m, -1), Țara Galilor (7p, 5m, -1) și Letonia (3p, 6m, -8). Echipa lui Montella mai are de jucat cu Letonia (15 octombrie) și Țara Galilor (21 noiembrie) și mai are nevoie doar de o remiză pentru a-și asigura prezența la Euro 2024. Turcii s-au răzbunat pe înfrângerea din meciul tur (0-2).   

Lotul Turciei, cu jucători de la Real, Juve, Inter, Benfica, Atletico și United

Montella are la dispoziție un lot valoros, din care fac parte, pe lângă jucătorii legitimați la cluburile din Super Lig, stranierii Altay Bayindir (Manchester United), Zeki Celik (AS Roma), Cenk Ozkacar (Valencia), Merih Demiral (Al Ahli Saudi), Ridvan Yilmaz (Rangers), Salih Ozcan (Borussia Dortmund), Orkun Kokcu (Benfica), Hakan Calhanoglu (Inter Milano), Kenan Yildiz (Juventus), Berkan Kutlu (Genoa), Bertug Yildirim (Rennes), Caglar Soyuncu (Atletico Madrid), Arda Guler (Real Madrid) sau Enes Unal (Getafe). 

Foto - Getty Images

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!