Reacția surprinzătoare a lui Vincenzo Montella după suspendarea lui Merih Demiral

EURO 2024 merih demiral Turcia Vincenzo Montella EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 09:45
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 09:43

Turcia nu va fi afectată de suspendarea fundașului Merih Demiral când va înfrunta Olanda în sferturile de finală ale Euro 2024. 

Selecționerul Vincenzo Montella a scos în evidență faptul că selecționata "Semilunei" va rămâne mândră și motivată, în ciuda suspendării fundașului în vârstă de 26 de ani.

Ce s-a întâmplat

UEFA a anunțat vineri suspendarea lui Merih Demiral pentru două meciuri, după ce fundașul a sărbătorit un gol împotriva Austriei cu un gest considerat controversat și ofensator. Gestul său a fost asociat cu "Lupii cenușii", o organizație ultranaționalistă din Turcia. 

"Considerăm că este nedreaptă această interdicție, deoarece nu a fost un gest politic - a fost interpretat ca atare, dar a fost doar ceva care nu a fost înțeles corect. Acest lucru nu va pune capăt mândriei turcești. De fapt, vom fi mai pasionați, mai mândri", a declarat Vincenzo Montella, citat de stiripesurse.

Sprijinul fanilor turci

Montella a evidențiat și sprijinul fanilor turci, mai ales că Berlinul găzduiește una dintre cele mai mari diaspore turcești din lume. 

"Fanii noștri au fost extraordinari până acum, plini de pasiune. Ei chiar ne-au transmis toată pasiunea și dragostea, de la hotel la stadion, înapoi la hotel. Și asta e ceea ce aștept de la ei - un mare sprijin", a mai spus selecționerul.

Antrenorul italian a vorbit despre importanța gestionării emoțiilor, atât pentru jucători, cât și pentru fani, în contextul meciului decisiv împotriva Olandei. 

"Ei trebuie să arate acea mândrie turcă, trebuie să fie aproape de echipă și să ne susțină, chiar și atunci când trecem prin momente dificile. Acum, cu privire la Merih, trebuie să ne gestionăm emoțiile înainte de meci, în timpul meciului, emoțiile interne, emoțiile externe.

Suntem cea mai tânără echipă de la turneu, iar emoțiile contează atunci când joci aceste meciuri. Unii jucători sunt mai experimentați, sunt obișnuiți să joace anumite meciuri, sunt obișnuiți să se pregătească pentru aceste meciuri și au un pic de avantaj", a adăugat tehnicianul.

Turcia urmează să înfrunte Olanda în sferturile de finală ale EURO 2024, pe 6 iulie, la Berlin. La meciul respectiv şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!