Situație fără precedent în preliminarii: cinci ”colege de grupă” pot merge împreună la EURO 2024!

preliminarii euro 2024 bosnia Islanda Luxemburg EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 09:05
Data actualizarii: Joi 23 Noiembrie 2023, 09:06

Campania de calificare la EURO 2024 s-a încheiat, iar România a obținut calificarea la turneul final, primul după opt ani.

”Tricolorii” și-au asigurat primul loc în grupă, după ce au câștigat și ultimul meci cu Elveția, scor 1-0, astfel că vor face parte din urna a doua la tragerea la sorți de la Hamburg, programată pe 2 decembrie.

Situație fără precedent în preliminariile EURO 2024!

În Grupa J a preliminariilor se poate întâlni o situație fără precedent. Pe lângă cele două echipe calificate direct la turneul final (Portugalia și Slovacia), următoarele trei vor evolua la barajul pentru calificarea la EURO 2024 (Luxemburg, Islanda și Bosnia), fiind ajutate de parcursul din Liga Națiunilor.

Practic, singura echipă eliminată din grupă este micuța Liechtenstein, care a încheiat campania de calificare cu zero puncte și un golaveraj catastrofal, cu un gol marcat și 28 primite.

Luxemburg este singura dintre cele trei care își cunoaște deja traseul. Se va duela cu Georgia, iar în ”finală” poate întâlni învingătoarea dintre Grecia și Kazakhstan, pentru un loc la turneul final.

Revanșa sau „grupa morții” pentru tricolori 

În 2008, România a făcut parte din Grupa C, împreună cu Olanda, Italia și Franța, iar acest lucru este din nou posibil. Tricolorii ar putea pica în grupă cu Franța, care se află în prima urnă, Olanda, din a treia urnă și Italia, din urna a patra, care s-a calificat la limită, după ce Ucrainei i s-a refuzat un penalty clar în ultimul meci. 

La acel turneu, România a încheiat grupa pe locul al treilea, cu două puncte obținute, după ce au înregistrat două remize (0-0 cu Franța, 1-1 cu Italia) și o înfrângere, 0-2 Olanda. Olanda a fost lider, cu nouă puncte, urmată de Italia, care a avut patru. 

Programul EURO 2024: 

Faza grupelor: 14 iunie-26 iunie

Optimi de finală: 29 iunie-2 iulie

Sferturi de finală: 5-6 iulie

Semifinale: 9-10 iulie

Finala: 14 iulie

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!