CONCACAF Ronnie Brunswijk Fotbal extern

Președintele Federației de Fotbal, suspentat trei ani de CONCACAF. Este acuzat de corupție

Pedeapsă drastică primită de un conducător din fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Septembrie 2021, 13:40
Data actualizarii: Duminica 26 Septembrie 2021, 13:50

Confederaţia de fotbal din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (CONCACAF) l-a suspendat timp de trei ani pe Ronnie Brunswijk, actualul vicepreşedinte al federaţiei din Surinam, pentru fapte de corupţie, transmite AFP.

Brunswijk, 60 ani, proprietarul clubului Inter Moengo Tapoe, a oferit bani jucătorilor echipei CD Olimpia (Honduras), după un meci oficial din Liga CONCACAF. În partida tur din optimile de finală, disputată marţi, Olimpia s-a impus cu 6-0, dar pe teren a intrat şi Brunswijk, în calitate de căpitan al echipei sale şi a jucat timp de 54 minute în atac, alături de fiul său Damian Brunswijk. După meci el a fost filmat în vestiarul Olimpiei unde a oferit bancnote celor de acolo, înainte de a pleca cu un tricoul al echipei honduriene.

CONCACAF a precizat într-un comunicat că după ce a analizat probele video, care au circulat pe reţelele de socializare după meci, şi declaraţiile furnizate de cele două cluburi, Comisia sa de disciplină a constatat grave violări ale regulamentelor de integritate şi a decis suspendarea lui Ronnie Brunswijk din orice activitate legată de fotbal timp de trei ani.

În plus, cele două cluburi au fost descalificate şi excluse din actuala ediţie a Ligii CONCACAF. AGERPRES

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies