Noi detalii din dosarul pariurilor! Alți 10 jucători sunt anchetați, fotbaliștii s-ar fi dat de gol pe WhatsApp

Italia Nicolo Zaniolo Pariuri Sandro Tonali Fotbal extern Nicolo Zaniolo
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Octombrie 2023, 14:18
Data actualizarii: Sambata 14 Octombrie 2023, 14:18

Fotbalul italian este zguduit de un nou scandal. Mai mulți fotbaliști de top sunt bănuiți că ar fi jucat la pariuri, iar presa din "Cizmă" anunță că lista celor acuzați s-ar putea extinde în zilele următoare.

Până în acest moment, autoritățile i-au interogat pe jucătorii Nicolo Zaniolo (24 de ani / Aston Villa), Sandro Tonali (23 de ani / Newcastle), Nicola Zalewski (21 de ani / AS Roma) și Nicolo Fagioli (22 de ani / Juventus).

Detalii din dosarul jucătorilor suspectați că joacă la pariuri

Jurnaliștii de la Corriere dello Sport, citați de A Bola, au făcut câteva dezvăluiri din ancheta procurorilor. Se pare că fotbaliștii ar fi folosit conturi false de WhatsApp pentru a plasa pariurile. Majoritatea pariurilor vizau meciuri din Serie B și Serie C. Încă nu este clar prin ce metodă erau transferați banii destinați pentru aceste pariuri.

Conform datele prezentate de jurnaliști, s-ar fi dezvoltat o întreagă rețea de pariuri în mediul online, unde jucătorii ar fi luat parte sub diverse pseudonime.

S-ar părea că pariurile erau plasate pe site-uri legale și foarte cunoscute, acolo unde poate paria orice individ care a împlinit 18 ani.

"Conform poliției, jucătorii s-ar fi înscris în această rețea clandestină de pariuri. Liderii grupării erau oameni cu care aceștia țineau legătura în mediul online, credeau că sunt persoane de încredere. Pe grupurile de WhatsApp s-ar afla mai mulți jucători cunoscuți", scrie presa din Italia.

Conform La Repubblica, vedetele Nicolo Zanioli și Sandro Tonali le-ar fi recunoscut anchetatorilor că făceau parte dintr-o astfel de rețea. Cei doi susțin, însă, că nu pariau pe meciuri de fotbal: "Jucam poker și blackjack, atât!", ar fi spus cei doi la interogatoriu.

Lista se extinde, alți 10 jucători sunt anchetați

Până în acest moment, în spațiul public au apărut informații doar despre Zaniolo, Tonali, Zalewski și Fagioli. Conform presei din Italia, alți 10 jucători din Serie A ar fi suspectați că făceau parte din această grupare!

Mai multe nume ar urma să apară în spațiul public în zilele următoare, susțin ziariștii.

Federația de la Roma a emis un comunicat de presă după ce Zaniolo și Tonali au fost săltați chiar în timpul antrenamentului:

"Indiferent de natura faptelor, considerând că, în această situație, cei doi jucători nu se află în condițiile necesare pentru a face față angajamentelor programate în zilele următoare, Federația a decis, tot pentru a-i proteja, să permită revenirea lor la cluburile respective", se arată în comunicat.

Reacția selecționerului Luciano Spalletti

Și selecționerul Italiei, Luciano Spalletti (64 de ani), a reacționat după izbucnirea scandalului. Sandro Tonali și Nicolo Zaniolo au fost interogați chiar în timpul antrenamentului echipei naționale: "Este corect să îi ajutăm să se apere în fața acestor acuzații, dar de asemenea este corect ca justiția să își facă treaba, iar, dacă au făcut anumite lucruri greșite, este corect să plătească.

Trebuie să facem un efort pentru atrage atenția, să vorbim cu tinerii despre aceste lucruri, să găsim o cale să îi facem foarte atenți la ceea ce se întâmplă în lume", a spus antrenorul.

Dacă vor fi găsiți vinovați, jucătorii riscă să fie suspendați pentru o perioadă lungă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!