Fotbal extern

Motivul neașteptat pentru care autoritățile nu au suspendat meciul Brazilia - Argentina înainte ca acesta să înceapă

Este scandal imens în America de Sud, după meciul dintre Brazilia și Argentina.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 06 Septembrie 2021, 17:37
Data actualizarii: Luni 06 Septembrie 2021, 18:00

Meciul a fost întrerupt după doar opt minute de joc de autoritățile sanitare din Brazilia, deoarece patru fotbaliști ai Argentinei ar fi încălcat protocolul sanitar pentru prevenirea infectării cu Sars-Cov-2.

Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovanni Lo Celso și Emiliano Buendia sunt jucătorii argentinieni care ar fi încălcat protocolul sanitar, iar primii trei au început meciul ca titulari.

  • Motivul incredibil pentru care autoritățile nu au suspendat meciul Brazilia - Argentina înainte ca acesta să înceapă

Ce susțin britanicii

 

The Sun anunță că mașinile cu care autoritățile braziliene se deplasau către stadion, pentru a opri meciul, au fost blocate în trafic, întârziind astfel la stadion. 

Cei trei fotbaliști ar fi trebuit să intre în carantină la intrarea în Brazilia. Chiar și așa, argentinienii, prin vocea lui Messi, au remarcat că în primele trei zile nu au fost căutați de nimeni: „Suntem aici de 3 zile, de ce nu ați venit să căutați jucătorii înainte?”.

Autorităţile braziliene au deschis o anchetă împotriva a patru fotbalişti ai naţionalei Argentinei, de la cluburi din Anglia, ce sunt suspectaţi de încălcarea protocolului sanitar şi riscă să nu joace pentru echipa Albiceleste în meciul de duminică împotriva Braziliei, de la Sao Paulo.

ANVISA, autoritatea de reglementate în domeniul sănătăţii din Brazilia, a deschis o anchetă pentru a se asigura că Giovani Lo Celso, Emiliano Martinez, Cristian Romero şi Emiliano Buendia nu au încălcat protocolul sanitar.

În virtutea unei ordonanţeii federale datând din luna iunie, orice persoană care a călătorit în patru ţări (printre care Marea Britanie) în cele 14 zile precedând intrarea sa pe teritoriul brazilian trebuie să intre în carantină.

Federaţia argentiniană a menţionat acordul încheiat între cele 10 ţări din zona CONMEBOL pentru a le permite jucătorilor să circule şi să participe la meciurile din preliminarii în cadrul bulei sanitare. Acest acord ar face ca prezenţa lor în derby-ul de duminică să nu fie ameninţată.

ANVISA a explicat însă că "jucătorii respectivi, sosiţi cu un zbor de la Caracas (Venezuela) la Guarulhos (aeroport din Sao Paulo), au declarat că nu au călătorit în niciuna din cele patru ţări supuse restricţiilor în ultimele 14 zile, ne-au parvenit însă informaţii neoficiale despre declaraţii pretins false făcute de aceşti călători".

CITESTE SI

Modifică setările cookies