GALERIE FOTO Macho Man! Cum arată acum arbitrul Urs Meier, devenit inamicul nr. 1 în România după prestația din 2-2 cu Danemarca

urs meier Danemarca Echipa Nationala Euro 2004 VAR Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 08:00
Data actualizarii: Vineri 02 Decembrie 2022, 08:03

Elvețianul a fost unul dintre centralii de top la începutul anilor 2000, când a condus inclusiv o finală de Champions League.

Urs Meier, arbitrul elvețian care i-a dezavantajat pe ”tricolori” în egalul 2-2 cu Danemarca din 10 septembrie 2003, rezultat echivalent cu ratarea calificării României la Euro 2004, colaborează în prezent din postura de comentator și specialist în arbitraj cu mai multe televiziuni din spațiul german.

Un adversar declarat al VAR-ului, Meier, care în ianuarie va împlini 64 de ani, a criticat recent pentru Blick deciziile luate în ”camera video” la Campionatul Mondial din Qatar: ”Este o pseudo-justiție!”.

Elvețianul, arbitru de top la începutul anilor 2000, când a condus și o finală de Champions League, a devenit inamicul public numărul 1 în România după prestația sa din meciul cu Danemarca din preliminariile Euro 2004.

Urs Meier: ”Am primit sute de amenințări cu moartea după meciul Danemarca - România”

Atunci, Meier a acordat un penalty dubios danezilor, transformat în gol de Jon Dahl Tomasson, după care a prelungit, la scorul de 2-1 pentru ”tricolori” (goluri Adrian Mutu și Daniel Pancu), extrem de mult meciul, și a permis astfel nordicilor să egaleze în minutul 90+5 prin Martin Laursen, reușită care a consfințit eliminarea României și calificarea adversarei la turneul final!

”Am primit atunci sute de amenințări cu moartea, eram speriat, am cerut protecția poliției din Copenhaga”, a recunoscut ulterior Urs Meier.

Foto: Blick

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!