Istvan Kovacs Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial din Qatar Campionatul Mondial Qatar 2022 CM 2022

Câți bani primește Istvan Kovacs după ce a fost arbitru de rezervă la meciul de deschidere de la Mondial. Sumele sunt considerabile

Selecţionata Ecuadorului a învins echipa Qatarului cu scorul de 2-0, în meciului inaugural al Cupei Mondiale din Qatar, în Grupa A a competiţiei.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 11:25
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 11:58

''La Tri'' a debutat cu dreptul la CM 2022, câştigând fără nicio emoţie meciul cu echipa gazdă, o debutantă la Cupa Mondială. Ambele goluri ale sud-americanilor au fost marcate de atacantul Enner Valencia (minutele 16 - penalty, 31).

Valencia a marcat încă din minutul 3 al partidei, după o ieşire greşită a portarului Saad Alsheeb, însă reuşita sa a fost anulată pentru offsaid de arbitrajul video. Ecuadorianul mai avea trei goluri marcate la Cupa Mondială din 1994.

Cel mai bun rezultat al Ecuadorului la Campionatul Mondial s-a înregistrat în 2006, când echipa a ajuns în optimile de finală. Luni se va disputa celălalt meci al grupei, Senegal - Olanda (Al Thumama Stadium - Doha, 18:00).

Istvan Kovacs, arbitru de rezervă la meciul de deschidere de la Campionatul Mondial din Qatar

Istvan Kovacs a făcut parte din brigada de arbitrii, ca arbitru de rezervă. Ovidiu Artene a fost sistent de rezervă pentru acest meci, condus la centru de Daniele Orsato.

Conform baremului FIFA, Istvan Kovacs va primi 2.500 de dolari pentru prezența la acest meci, acesta primind doar 70.000 de dolari pentru faptul că face parte din lotul FIFA de arbitrii pentru Campionatul Mondial. 

Dacă va arbitra la centru un meci din grupe, românul va primi 3.000 de dolari, iar dacă va prinde fazele eliminatorii, onorariul său va crește la 10.000 de dolari.

Modifică setările cookies