Gică Hagi, dat ca exemplu de Arsene Wenger! Contextul care l-a făcut pe oficialul FIFA să-și amintească de „Rege”

Gica Hagi Arsene Wenger FIFA Fotbal extern Gica Hagi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Decembrie 2021, 10:36
Data actualizarii: Luni 20 Decembrie 2021, 11:14

FIFA nu renunță la idea de a organiza Campionatul Mondial din doi în doi ani.

FIFA a informat naționalele de fotbal că intenționează să organizeze Campionatul Mondial din doi în doi ani, iar totul s-ar petrece începând cu anul 2026.

Wenger este de părere că o Cupă Mondială organizată la fiecare doi ani le-ar putea da șansa unor fotbaliști de viitor să se evedențieze mai mult.

”Foarte mulți jucători nu au suficiente oportunități de dezvoltare”, a declarat Arsene Wenger, luna trecută.

Fostul manager al lui Arsenal i-a dat ca exemplu pe Gică Hagi, Dejan Stankovic și Hidetoshi Nakata, foști fotbaliști despre care spune că n-ar fi cunoscut gloria de care s-au bucurat dacă nu ar fi avut prestații de vis la turneele finale.

UEFA nu susține proiectul demarat de FIFA

De cealaltă parte, UEFA a anunțat că nu susține un astfel de proiect, principalul motiv fiind acela că ar dăuna sportului. 

„Având în vedere impactul major pe care această reformă ar putea să-l aibă asupra fotbalului în întregul său, constat cu mirare că FIFA pare să lanseze o campanie de PR prin care împinge această propunere, în timp ce confederațiilor, asociațiilor naționale, ligilor, cluburilor, jucătorilor sau antrenorilor, nu li s-a prezentat acest plan.

Ca un exemplu concret printre multe altele, este obligatoriu să scoatem în evidență îngrijorările întregii lumi fotbalistice privind impactul pe care l-ar putea avea un Campionat Mondial organizat din doi în doi ani asupra calendarului meciurilor internaționale. UEFA și asociațiile naționale au rețineri clare și îngrijorări serioase în privința acestui plan al celor de la UEFA”, a spus Ceferin.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!