FIFA campionat mondial Offside ofsaid tehnologia video Fotbal extern FIFA testeaza o noua tehnologie video! Cum va fi monitorizat offside-ul incepand de la Campionatul Mondial din Qatar 2022

FIFA testeaza o noua tehnologie video! Cum va fi semnalizat offside-ul incepand de la Campionatul Mondial din Qatar 2022

FIFA pregateste o noua tehnologie pentru depistarea offside-ului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 Iulie 2020, 19:18
Data actualizarii: Vineri 03 Iulie 2020, 19:29

Potrivit DPA, Federatia Internationala de Fotbal testeaza un nou sistem, care trebuie sa fie gata pana la turneul final din 2022. 

Reprezentantii departamentului care se ocupa de inovare la FIFA au spus ca aceasta noua tehnologie va ajuta la depistarea pozitiilor de offside. 

"Obiectivul nostru este sa utilizam acest sistem pana la Cupa Mondiala din Qatar. Ideea din spatele tehnologie offside-ului este de a accelera revizuirea unor astfel de situatii de meci, prin sistemul de arbitraj video", au spus acestia pentru postul german ARD. 

Sistemul nu este deocamdata utilizabil, el fiind testat pentru prima data la Cupa Mondiala a cluburilor din 2019. 

Aceasta noua tehnologie va putea identifica momentul in care mingea a fost trimisa la jucatorul din fata, calibrand liniile. Astfel, se va stabili mai rapid daca pozitia fotbalistului aflat in atac este regulamentara sau nu. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!