Elseid Hysaj Lazio Napoli Fotbal extern

E scandal monstru în Italia! Fotbalistul venit în această vară la Lazio, atacat dur de ultrași după ce a fredonat cântecul rezistenţei antifasciste

Ultrașii lui Lazio îl critită dur pe albanezul Elseid Hysaj, după ce acesta a cântat o melodie folosită de partizanii rezistenței antifasciste.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Iulie 2021, 13:45
Data actualizarii: Marti 20 Iulie 2021, 13:50

Elseid Hysaj n-a avut parte de o primire tocmai călduroasă la Lazio. Sosit în această vară la echipă, de la Napoli, la cererea lui Sarri, albanezul a intrat în vizorul fanilor, după ce a fost surprins cântând cunoscuta melodie 'Bella Ciao', care a fost ”adoptată” în trecut și de partizanii rezistenței antifasciste.

Fotbalistul a fost rugat să cânte o melodie pentru a se prezenta în fața suporterilor, potrivit jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport, însă alegerea nu a fost deloc una inspirată. Albanezul a ales 'Bella Ciao', iar acest lucru i-a aprins pe unii dintre cei mai extremiști suporteri ai lui Lazio.

”Ar fi fost mai bine să fi cântat imnul romilor”, ”Mai bine jucăm în 10” sau ”Știi că nu e Livorno” (club legat istoric de stânga politică), sunt câteva dintre reacțiile suporterilor pe rețelele de socializare.

Mesajele anti-Hysaj nu s-au oprit aici. Pe podul Corso Francia, suporterii au afișat un banner pe care scria ”Hysaj, vierme, Lazio club vascist!”. Semnat: Ultras Lazio.

”Din punct de vedere istoric, am fost fani ai extremei drepte. Și o spun cu mândrie. Tricoul Lazio este ceva din afara acestei lumi. Hysaj a greșit, nu există scuze”, a spus Franco Constantino, unul dintre liderii ultrașilor lui Lazio.

Lazio s-a distanțat de gestul suporterilor săi

”Este de datoria societății să protejeze clubul și să-l țină departe de orice exploatare personală sau politică. În acest caz, manifestarea suporterilor nu are nimic în comun cu gestul prietenos făcut de Hysaj. Ar trebui să ne concentră în continuare pe performanțele clubului și să păstrăm acest climat de liniște care a fost până acum la club”, a spus un oficial al lui Lazio.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!