Din președinte de țară președinte de club de fotbal! Prietenul lui Diego Armando Maradona a fost instalat oficial

Evo Morales Bolivia Copa Sudamericana Diego Armando Maradona Palmaflor Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 15:17
Data actualizarii: Vineri 20 Ianuarie 2023, 15:19

Evo Morales, fostul conducător al Boliviei între 2006 și 2019, este noul președinte al grupării Palmaflor din prima ligă.

Sindicatele boliviene ale plantatorilor de coca l-au ales pe fostul preşedinte al Boliviei, Evo Morales, la preşedinţia clubului de fotbal Palmaflor, din prima ligă boliviană, a anunţat unul dintre responsabilii săi, citaţi de AFP.

"Ca preşedinte al echipei Palmaflor, îl avem pe fratele nostru Evo Morales Ayma", preşedinte al Boliviei între 2006 şi 2019, a declarat Roly Jaldin, membru al Carrasco Tropical, Federaţia producătorilor de coca, în centrul ţării.

Evo Morales este un ”cocalero” provenit din minoritatea Aymara

Evo Morales, în vârstă de 63 de ani, a fost el însuşi "cocalero", producător de coca, provenind din minoritatea amerindiană Aymara. 

Anul trecut, el a evocat un proiect de achiziţie a unui club, fără să precizeze viitoarele sale funcţii.

Sindicatul plantatorilor de coca, al cărui lider incontestabil este fostul preşedinte de stânga, a negociat la rândul său anul trecut preluarea gratuită a clubului de fotbal.

A fost primul președinte indigen al Boliviei

Primul preşedinte indigen al Boliviei, Evo Morales, a demisionat în 2019, la presiunea manifestaţiilor opoziţiei, care contesta realegerea sa pentru al patrulea mandat.

Din consiliul de administraţie al clubului Palmaflor face parte şi preşedintele Senatului bolivian, Andronico Rodriguez, un alt producător de coca.

Directorul sportiv al echipei va fi Tito Montano, fost jucător de fotbal şi ministru al Sportului sub preşedinţia lui Evo Morales.

Clubul Palmaflor s-a calificat în Copa Sudamericana

Palmaflor s-a clasat pe locul al cincilea în ediţia trecută a campionatului Boliviei şi s-a calificat în Copa Sudamericana, unde va înfrunta în primul tur o altă echipă boliviană, Blooming, prima manşă fiind programată pe 9 martie, scrie Agerpres.

Evo Morales a avut o strânsă legătură de pretenie cu Diego Armando Maradona, cunoscut pentru opțiunile sale politice de stânga.

Foto: Prensa Latina

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!