Evo Morales Bolivia Fotbal extern

Echipa pe care nimeni nu va mai avea curajul sa o bata! :) Presedintele Boliviei, Evo Morales, va juca in prima liga, la 54 de ani

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 13:18
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 13:39

Unul dintre cei mai controversati sefi de stat din lume, mare sustinator si aliat al politicilor adoptate de Venezuela, tara condusa in ultimii ani de un regim de stanga, Evo Morales a dovedit inca o data ca isi merita cu prisosinta renumele.

In varsta de 54 de ani, presedintele Boliviei, fost aliat si prieten al lui Hugo Chavez, a intrat acum in fotbalul profesionist, acesta semnand un contract cu echipa Sport Boys, care a terminat pe locul 9 ultimul sezon din campionatul intern.

Evo Morales a semnat un contract de profesionist cu Sport Boys, echipa care il va plati cu un salariu minim, 214 dolari pe luna, si care a fost de acord sa-i cedeze tricoul cu numarul 10.

Mare fan al fotbalului, Evo Morales va juca pe postul de mijlocas, iar conducatorii clubului bolivian, au anuntat deja, prin intermediul unui comunicat, ca acesta va bifa cate 20 de minute in fiecare meci.

"Iubeste fotbalul! Va purta numarul 10 si ii vom trimite o lista cu meciurile, pentru a alege in care dintre ele vrea sa joace", a spus Mario Cronenbold, presedintele clubului sudamerican.

A mai jucat alaturi de Maradona

Excentric din fire, presedintele Boliviei nu va intra pentru prima data pe un teren de fotbal, in aplauzele fanilor, acesta jucand de-a lungul anilor in mai multe meciuri caritabile. Printre altele, acesta a mai jucat si intr-un meci care a consemnat un protest al Boliviei la adresa FIFA, dupa ce Forul International a decis sa interzica disputarea meciurilor la o altitudine mare, pentru a evita posibilele probleme de sanatate ale jucatorilor.

Bolivia este tara sudamericana cu cea mai inalta capitala, orasul La Paz fiind localizat la peste 3.600 de metri.

Va juca alaturi de Fabbiani

La Sport Boys, Evo Morales va avea mai multi colegi argentinieni, printre care si Christian Fabbiani, fostul atacant al lui CFR Cluj, cel care a acceptat oferta venita din Bolivia, dupa mai multe aventuri esuate, printre care si una la Independiente.

A fost la un pas sa-i rupa piciorul unui adversar

Un episod incredibil s-a mai petrecut la un meci in care Evo Moreles a jucat, acesta razbunandu-se pe un oponent, dupa ce acesta din urma il faultase. Presedintele Boliviei l-a lovit dur pe jucator, insa arbitrul nu a indraznit sa-l elimine.

Modifică setările cookies