Insulele Feroe Aksel V. Johannesen Bardur a Steig Nielsen folk metal Hamradun Fotbal extern

FOTO ȘI VIDEO Țara care promovează muzica metal și-a ales prim-ministrul dintre un fotbalist campion și un handbalist de națională

Partidele conduse de Aksel V. Johannesen și de Bardur a Steig Nielsen și-au disputat formarea guvernului din Insulele Feroe după alegerile din luna decembrie.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Sambata 31 Decembrie 2022, 12:56
Data actualizarii: Sambata 31 Decembrie 2022, 12:56

Alegerile din Insulele Feroe, regiune autonomă din Danemarca care are guvern și parlament proprii, au avut loc pe 8 decembrie și două partide, ambele conduse de foști sportivi de performanță, și-au disputat formarea guvernului.

Partidul Social-Democrat (sau al Egalității), care îl are în frunte pe Aksel V. Johannesen, și Partidul Uniunii (sau Unionist), condus de Bardur a Steig Nielsen, au obținut cele mai bune rezultate (aproximativ 27% din voturi și, respectiv 20%), dar fiecare dintre ele a avut nevoie de sprijinul altor grupări parlamentare pentru a forma noul cabinet.

Actualul prim-ministru, Aksel V. Johannesen, a câștigat campionatul de fotbal cu KI Klaksvik

În cele din urmă, Aksel V. Johannesen, prim-ministru și între 2015 și 2019, fost fotbalist, campion în anii ’90 cu KI Klaksvik, unde evolua pe postul de atacant, și fost atlet, campion național la proba de 100 de metri, a fost cel care a redevenit zilele trecute premier al Insulelor Feroe, în locul lui Bardur a Steig Nielsen, fost handbalist de top, portarul naționalei la începutul anilor 2000, cel care ocupa funcția de prim-ministru din 2019.

În toamnă, guvernul din Feroe, condus atunci de Bardur a Steig Nielsen, a promovat pe pagina oficială de Twitter concertul celor de la Hamradun, o trupă locală de folk metal, ținut în cadrul unui eveniment organizat de ONG-ul Arctic Circle.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!